Recommended Posts

Nema tu puno "filozofije", to je najprostiji OBC koji je ugradjivan u E36 u smislu da od funkcija ima samo digitalni sat (datum), i da pokazuje spoljašnju temperaturu kao i da ima "Memo" funkciju i daje zvučni signal kad spoljašnja temperatura padne na 3 stepena (kao upozorenje vozaču na mogućnost formiranja leda na putu).

Ako ti je poenta da ti radi samo sat, jednostavno ćeš skinuti analogni sat, prekinuti njegove žice i povezati ih sa žicama istovetne boje koje "izlaze" iz OBC-a. Ako želiš ove druge funkcije, onda ti treba i senzor spoljašnje temperature sa instalacijom, senzor ćeš "zavrnuti" u (ako se dobro sećam) levi "tunel" za dovod vazduha kočnicama koji ide od branika ka prednjim disk kočnicama jer tu je predvidjeno mesto za taj senzor i postoji otvor u koji se on uvrće, dok ćeš instalaciju morati da razvedeš kroz motorni prostor do OBC-a i povežeš preostale dve žice (samo se prate boje, a u najgorem slučaju treba malo "eksperimentisanja" dok se ne ubode prava kombinacija. Kako bi očitavao temperaturu sa senzora na displeju OBC-a preostali kabl sa senzora (ima ih 3) ćeš negde u motornom prostoru na prikladnom mestu zakačiti za masu i to je to.

Dakle, ako hoćeš potpuno funkcionalan OBC treba ti i senzor spoljašnje temperature koji ti nemaš (jer bi onda imao i OBC u originalnoj ugradnji), ali proveri ga ako ga uzmeš na nekom otpadu da bude funkcionalan (nefunkcionalan će uvek prikazivati -34 stepena C ili tako neko ludilo :preved:). Tu ćeš imati malo više posla ali sve u svemu sve se završi za par časova laganog rada. A ako ti je cilj samo sat, onda kao što rekoh povežu se dve žice (i jedna za osvetljenje) i imaćeš prikaz digitalnog sata i datuma. Ako hoćeš da ugradjuleš i senzor onda javi da ti iskopam negde na netu postupak, znam da ima negde jer sam svojevremeno odradio baš po tom uputstvu i sve je ispalo kako treba.

Link to post
Share on other sites

Svaka cast na odgovoru! Hocu da ugradim i senzor ali je pitanje samo da li su zice iste boje ili se menjaju. Kazem zato sto na forumu ima objasnjenje,sto je leon postavio ali za onaj od 18 dugmica,i kaze da boje zica nisu iste pa sam se zato bunio. Probacu da skinem analogni sat da vidim a posle za senzor cu lako.Hvala na odgovoru

Link to post
Share on other sites