E46 iz Nemacke u Srbiju


Recommended Posts

pa zavisi sta trazis, koji motor-koja oprema-koje godiste?

ima nije da nema, ima i za 3000 ako oces, samo kakav ce biti, u kakvom stanju, mozes i od same cene da zakljucis.

ja sam mog pre 4god. kad je bio auto 6god star, platio 10500 u nemackoj, plus troskovi carine i sve zajebancije do reg.

Link to post
Share on other sites

@zvonkog, Pa naravno da si ga tad platio toliko kad su cene te godine bilo duplo vece nego sada! A i od tada su izasle tri verzije tog modela! Pocev od restyling-a, pa do najnovije generacije! Normalno je da cena posle 4 godine padne na 5000 recimo (naravno da smo svi culi za amortizaciju i krizu koja je pogodila svet, a i svi znamo kako i na koji nacin u Nemackoj menjaju automobile)! Normalno, uvek ima primeraka koji su skuplji i od novije generacije, ali to je posebna prica!

@325ixA, Nisam znao da ti je prvi post bio ironican! U svakom slucaju, ako prve verzije E46 idu od 2500 eura, naravno da za 4000-4500eura moze da se nadje dobar primerak! Ne trazim da kupim M3 CSL-a za te pare! Ako sam toliko slep, prosvetli me. www.mobile.de

Svima sa dobronamernim komentarima hvala na pomoci! :)

Link to post
Share on other sites

Izvini, tek sad videh da imas 99 godina! Drz` se! :)

Iz postovanja prema tvojim godinama, povlacim sve upuceno tebi! Poslusacu tvoj savet! Ipak, iskustvo preovladava! :D

Veliki pozdrav za tebe! ;)

Link to post
Share on other sites

Naravno da cu biti iskren, nisam u fazonu da izmisljam cenu, ne vidim poentu toga!

Mozda uzmem i E36 kupea, sto sam i prvo planirao, ako izleti neki odlican!

Mozda mi je bolje da za te pare kupim dobrog E36, nego neku krsinu E46.

Videcemo! :)

Link to post
Share on other sites

Za 4000-4500 možeš da uzmeš ovde dobar E36, ali i to će potrajati dok "ubodeš" onaj pravi jer nije da ih nema ali je pitanje u kakvom su stanju i sa kakvom istorijom, opremom itd.

U Nemačkoj za te pare možeš da uzmeš E46 iz prvih par godina proizvodnje, iz nižeg segmenta i "spartanski" opremljen, ali što je najgore sa popriličnim kilometražama što znači da bi te ubrzo čekali prilični izdaci za servis ili neke intervencije, a sa takvim automobilima toga će sigurno biti. Ali svakako za tu lovu možeš da nadješ 316i/318i sa kasetašem i manuelnom klimom, možda čak uleti neki sa šiberom i dobrim felnama, a da opet bude u kako-tako dobrom stanju. Ali da ćeš doći do primerka sa niskom kilometražom, eventualno do 120-130 k km, sa dobrim motorom, dobrom opremom i bez potrebnih intervencija čim ga doteraš, to zaboravi već spremi jedno 500 € čim auto dobije tablice za prvi servis, i to pod uslovom ako budeš imao sreće pa se ne ispostavi da nema većih problema koji su ti promakli pri kupovini. To moraš da imaš na umu.

Druga opcija ti je da pratiš oglase i tražiš modele koji su imali manja čukanja pa su im recimo slomljeni branici ili oštećena karoserija, znači mala oštećenja koja ne utiču na vozno stanje automobila i za koja čak pri uvozu dobijaš popuste na proceni vrednosti za odredjivanje carinske stope, ali to mora da bude pod uslovom da je auto u voznom stanju. Ima takvih modela koji su drastično jeftiniji a koje švabo tamo nema računa popravljati, dobije novac od osiguranja, preračuna se i ako su troškovi delova + rada toliki da mu se ne isplati popravljati auto, on jednostavno proda auto u takvom, oštećenom (umfall) stanju. E takvu E46-icu kad bi našao, sa nekim malim oštećenjem od recimo čukanja na semaforu ili nekog blažeg pretrpljenog udara gde oštećenja nisu zahvatila vezne limove, konstrukciju ili samu šasiju nego su samo "površinska", to bi ti se već isplatilo jer `em bi mogao da nadješ i mladji, bolje opremljeni model u takvom stanju, `em kao što rekoh na carini za takve automobile dobijaš popust pri odredjivanju stope carinjenja, ali treba imati u vidu da šteta mora biti ipak mala tj. da je auto u voznom stanju i da ne ugrožava bezbednost u saobraćaju. Po tom pitanju bi mogao da se konsultuješ sa nekim špediterom ili ako lično poznaješ nekog carinika, da ne ispadne da uzmeš auto a na kraju ga ne prihvate na carini jer je šteta veća od one za koju si ti pretpostavljao da će biti u prihvatljivoj meri. Dakle jedino tako bi mogao da za tu lovu dodješ do dobre E46-ice a da se problem može rešiti zamenom branika/krila ili čega već, što bi se tebi ovde isplatilo raditi obzirom na cenu automobila koju bi platio u Nemačkoj. Sve ostale varijante u kojima za tu lovu misliš da dodješ do dobre trojke u Nemačkoj zaboravi, jer jesu cene pale svuda i jeste kriza, ali BMW uvek dobro drži cenu i dobrih a jeftinih automobila nema nigde, pa čak ni u Nemačkoj.

Pozz

Link to post
Share on other sites
ne koliko ja znam nema.. od evro3 pa na gore je uvek dozvoljeno.. moj drug je apsolutni vw frik u Austriji je nasao golf 2 wolfsburg kolekciju ali on je to uzeo kad je bila ona akcija oko uvoza.. ali raspitaj se povodom toga.. znam da nasi prave uvek neke akcije koje traju po mesec dana znaci da mozes da uvezes bilo koje auto bez obzira na standard ili godiste..

cuj sad ovog... kad je sledeca akcija da ja izakcijam malo? da uzmem jedno 10 e36ica po 500e. i prodam ih vamo po 3, 4 soma.

Link to post
Share on other sites

sa tim budzetom ces tesko uzeti nesto normalno. da je tako. svi bi uzimali preko e46ice i preprodavali ih ovde i bili dobri na svakom minimum 500e.

ili skupi jos jedno 1000e i uzmi neki solidan e46. ili uzmi za te pare ovde neki e36. jer od preko ne mozes, nemozes da ga ocarinis.

na primer ja prodajem moj e36. imas na forumu moju temu sta je sve radjeno na autu. tako da sve ti je jasno kao dan. auto je odlican, ako te zanima javi se.

http://www.polovniautomobili.com/oglas639764/bmw_325_i/

Link to post
Share on other sites