Recommended Posts

  • Replies 20.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

2 minutes ago, Stefan L. said:

gliso jel umoran ovaj e90 sto je okacio kolega u m paketu?

Ружан ауспух остало је ОК...волим када су кола фабрика не покушај буџевине и точак ми се не свиђа. Цела прича се своди ко хоће кола за себе преко гране па купиш,нема лажи нема превара! Качих ти онај караван мени делује ок,скоро ми се није свидео неки Е46 као онај са оном кожом унутра!

Link to post
Share on other sites

Narode treba mi pomoć. Pre nekog vremena sam hteo da moju e46 nadogradim, tipa trokraki volan sa komandama, kožna sedišta, naslon za ruku, jer u dosta klot opremi. KAd sam video koliko to košta, onda je možda bolje i promeniti auto. Ostao bih u familiji Bavarca. E sad našao sam par vozila na našim oglasima, pa me zanima vaše mišljenje za ova dva auta:

https://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/10473843/bmw-320-m-paket-svajcarska

https://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/11831431/bmw-318-d

Oba su iz Loznice, mada e46 dugo stoji na oglasima i bila je jača cena, a za e90 znam da je ok auto, jedino ne znam kako se ponaša ovaj .1.8d i ova rešo klima me nervira.

A imam i opcije da uvezem neke od ovih auta:

https://www.marktplaats.nl/a/auto-s/bmw/m1261123546-bmw-3-serie-e99-320d-automaat-navigatie-pdc.html?c=efb2ef4dc323389c4f92ed10afa33e3a&previousPage=lr

https://www.marktplaats.nl/a/auto-s/bmw/m1261185962-bmw-3-serie-318d-high-executive-clima-netto-exportprijs.html?c=efb2ef4dc323389c4f92ed10afa33e3a&previousPage=lr

https://www.autoscout24.de/angebote/bmw-320-d-touring-diesel-schwarz-5d7e9d6c-38cc-42c6-94cb-187ccad84982?cldtidx=6

Drugar je u Holandiji pa bi on povezao. Koliko bi koštale otprilike dažbine na ove automobile do registracije. Hvala unapred!!!

 

Link to post
Share on other sites

Ove e90ice sto oces iz inostranstva da uvezes su prilicno klot, nemaju kadice, jedino ova poslednja ima kozne siceve al bez kadica. Ovaj e46ica karavan je top kako izgleda na slikama, ove siceve najvise volim, nisu kozni, dal je to alkantara ne znam, uglavnom ne-kozni sa kadicama :D e sad primetio sam da je na oglasima neko vreme (sigurno ima 2, 2ipo meseca), mozda je jaka cena za karavana, mada oprema je top.

Link to post
Share on other sites

Dobro izgleda auto, rekao bi da nije rasksntan. Jel moze na teretno da se prebaci? Te dzipove sa velikim motorima je najpovoljnije prebaciti na teretno i registrovati ih na firmu. Sve bude jeftinije 20%, gorivo, ulje, gume. Sa svega se skida pdv jer je teretno vozilo.

Link to post
Share on other sites

Nema vise budzenja oko teretnog i toga sto je moglo pre,da izvadis zadnju klupu pred registaciju,prodjes tehnicki pa vratis :)

 

Sad mislim da nepostoji varijanta da se putnicko vozilo prebaci na teretno,osim u varijanti ako takav model postoji i teretni. Znaci X5 nema sanse legalno na teretno.

Ima jos poneki primerak dzipova reg na teretno po tom starom sistemu,tj koji su ranije atestirani na teretno,ali oni moraju da budu rigipsom ili nekim limom obezbedjeni unutra.

Prijatelj ima jednog pajera koji je pre 15god prebacio na teretno i vozio normalno sa 5 sedista a gepek koristio za neke masine,alate. E kad su valjda 2011te u novom Zobsu izbacili taj pravilnik,nije vise mogao da prodje tehnicki sa tim nekim mrezicama po prozorima sto je imao do tada,vec je morao da izbaci zadnju klupu i ubaci oplatu od nekog lima skroz unutra i ima 2 mesta za sedenje. Jako ruzno izgleda,ali on ga koristi za vocnjak i vozi u njemu svasta,tako da mu je svejedno.

 

A sto se firme tice,moze bilo koji dizel da se registruje na firmu i imas odbitak PDV-a 20%,nemora da bude teretno,ali moras da pises putne naloge gde god krenes,a i kazne su visestruko vece za firme nego za fizicko lice.

Tako da.....dupe uvek pozadi,kako god okrenes.

Link to post
Share on other sites

Tako da onda nista od velike kubikaze :D

Ja kontao reg bude do 20.000 sto je skroz ok i nek trosi 20l plina prosek to je 1500 din, kad skines pdv to je oko 1200 kinti, ko 8 litara nafte ili benzina, a to je podnosljiva potrosnja u novcima.

Al to je ono, misliti i cvece brati nije jedno isto.

Link to post
Share on other sites

skup je X za odrzavanje koliko sam nacuo. ja sam pre e60 hteo jedan 4.4 bio je u jajincima sa malim km, ali cena bila jaca pa sam odustao. a i ne samo to vec ne moze to da se vozi bez plina, trosi 20 25 litara ne preporucujem nikom :) 

Link to post
Share on other sites