Recommended Posts

BMW Z4

uvod_napred.jpg

Pripremite se da budete opsednuti.

Smislite ideju i trajaće jedan momenat. Dotaknite čula i postaće bezvremena. To je ono što čini BMW Z4 neizmerno poželjnim: to je vozilo stvoreno da uzbudi sva čula. Njegov jedinstveni dizajn i vrhunski kvalitet će Vas fascinirati. Sjajno ponašanje i veličanstvene performanse će Vas razgaliti. Svaki put kada ga doživite: BMW Z4 će Vam pružiti izvanredne trenutke nezaboravnog uživanja. Za sva Vaša čula.

highlight_design_pregled_01.jpg

Objekat želje.

BMW Z4 bez napora spaja dva sveta. On je klasični roadster. I šarmantna vizija budućnosti. Duga linija haube, dugačko međuosovinsko rastojanje i nisko postavljena sedišta čine Z4 pravim sportskim automobilom. Ali i više od toga: Z4 je iskustvo koje oduševljava čula. Udubljene i ispupčene površine se igraju sa svetlom. Oštre linije se stapaju sa mekim krivinama. Gladak čelik i otmena koža unose dodir obilja u svaki detalj. Što se više približite BMW-u Z4, on Vas sve više obuzima.

highlight_design_cockpit_01.jpg

Fabrika snage.

Visoko oktanska smeša čiste strasti i briljantne tehnike pogoni šestocilindrične BMW Z4 motore od lake legure. Double Vanos, jedinstveni sistem kontrole tajmiranja ventila iz BMW -a radi sa specijalno adaptiranim usisnim modulom i BMW - ovom četveroventilnom tehnologijom da bi pružio ogroman obrtni momenat i reakciju brzu kao munja. Aktiviranjem ''sport'' režima na opcionom Driving Dynamic Control povećava sposobnost motora da razvije još veću snagu.

highlight_design_sportska_sedista_01.jpg

Rođen iz strasti.

Duša vozila je vidljiva na putu. Karoserija BMW Z4 je ispoljava perfektno. Laka i super balansirana, karoserija Z4 je bazirana na centralnom ramenu zadnje osovine i dvostruko vezanom amortizeru prednje osovine. Dodajte tome i upravljanje koje se elektronski reguliše u zavisnosti od brzine vozila, sofisticiran Dynamic Stability Control (DSC) sistem i izborni režim vuče, i duša Z4 se uzbuđujuće razotkriva: to je mašina stvorena da bi bila vožena sa čistim zadovoljstvom.

highlight_bezbednost_kocnice_01.jpg

Skriveni talenti.

BMW Z4 je roadster elegancije i gracioznosti bez premca. Može biti ponekad iznenađujuće kada se shvati da je to jedan od najsigurnijih roadstera danas. Ispod njegovih finih linija se u stvari nalazi čvrsta čelična karoserija. U naslonima za glavu su sakrivene dve nerđajuće čelične šipke. A-vertikale sa svake strane vetrobrana su vrlo čvrste čelične cevi. Povratni aluminijumski branici i nevidljive deformacione zone napred i pozadi apsorbuju udar i tako sprečavaju bilo kakvo oštećenje karoserije. A kabina skriva sledeću generaciju sistema vazdušnih jastuka koji se aktiviraju ovisno o jačini udara.

highlight_design_napred_01.jpg

izvor: www.bmw.co.yu

Link to post
Share on other sites
  • 5 years later...

Jedno pitanjce: da li model Z4 iz perioda do 2008 motor 2.0 četvorocilindraš, ima remenje ili lanac? :unsure: I da li taj model uopšte isplati se uzimati kao polovnjak, mislim jeli mu pakleno skupo održavanje u poređenju sa npr trojkom i peticom iz tog perioda 2005-2008?

Link to post
Share on other sites