Z4 za 2009


Recommended Posts

U proteklih nekoliko meseci bilo je zaista uzarenih debata o tome da li je prikriveni BMW prototip nova generacija Z4 ili potpuno novi roadster. nakon dosta ispitivanja, sada sa sigurnoscu mozemo da kazemo da je ipak u pitanju Z4. I imamo ove spijunske slike iz Nurburgringa da to dokazu.

Nekoliko stvari se istice ali najvise to sto je prototip izgubio svoj plasticni okvir nosa i sada samo nosi crnu lepljivu traku, ali jasno pokazuje svoj bubreg koji toliko volimo. Sada samo mozemo da se nadamo da ce izgubiti jos kamuflaze na svom sledecem osvajanju Ringa.

fgffdh8qs5.jpg

uzztzsf1zu3.jpg

ztzzdj0pz8.jpg

I nakon nekoliko meseci od zadnjih slika kamufliranog Z4, eksterijer se nije ni najmanje promenio, ali cuveni spijunski fotografi sajta WorldCarFans su uspeli da naprave dve slike unutrasnjosti, tacnije kokpita.

Lazni plasticni paneli su i dalje izdasni na ovom autu, ali bubrezi i prednji branik su jedva vidljivi zbog sloja lepljive trake. Novi Z4 ce biti malo veci od sadasnje generacije i baziran je na sasiji nove Serije 3. Vrlo je verovatno da ce novi 3.0litara redni sestak naci svoj put do Z4 obzirom na to da se trenutno nalazi u novoj Seriji 3.

Proizvodnja aktuelnog Z4 se odvija u Juznoj Karolini u fabrici Spartanburg ali ocekuje se da ce novi Z4 biti napravljen u Nemackoj u fabrici Regensburg krajem 2009. godine.

9071023005mini2lib9ux2.jpg

9071023005mini2lib9ux2.858d50f7f3.jpg

Link to post
Share on other sites