distanceri za felne


Recommended Posts

stavio bi distancere, neke minimalne sam nasao od 16 mm, na gume 225 50/r16 pa me interesuje dali nesto menja u voznji( utiče na abs,dsc)... ili dodiruje rubove krila.

Ako je neko stavljao,neka kaže

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Distanceri sami po sebi neće, ali gume 225 definitivno hoće... :prankster2:

Nedavno sam menjao felne tj. sa 15" prešao na 16", pa sam neko vreme na 16-icama vozio neke Dunlopove 225/50 gume koje sam dobio sa tim felnama. Ogromna je razlika u stabilnosti u krivinama izmedju njih i 195/65/15 i auto je bukvalno ležao kao zalepljen i pored činjenice da gume nisu bile niti nove niti u baš dobrom stanju. Ali zato je auto postao jedno 30 % neudobniji, buka točkova je bila baš primetna i smetala je, a manevrisanje po gradu je postalo mučenje i za mene a naročito za servo pumpu. Sem toga, i pored prilično jakog motora pod haubom auto je primetno lošije ubrzavao a naročito iz stanja mirovanja, a ubedjen sam da bi se to na slabijim motorima osećalo drastično više. Sve u svemu lepo izgleda, neverovatno utiče na ležanje i stabilnost u brzim krivinama, ali tu gumu na trojci nikad ne bih vozio. Uzeo sam Mišelinke 205/55 i mislim da je to odličan kompromis za E46 na ovoj felni, sve preko toga je mučenje i za vozača ali i za auto (servo, letva, trapovi, viljuške, motor...).

Inače pored 225 gume iskren da budem ne znam šta će nekome distanceri? :unsure: Sa tom širinom auto je maksimalno "popunjen" u bokovima i leži kao na šinama. To je ionako maksimalna dozvoljena odnosno preporučena dimenzija gume za "standardne" verzije E46-ice od strane proizvodjača, tako da sve preko toga prelazi u eksperimentisanje od kojeg može biti više štete nego koristi. Auto sa tolikom gazećom širinom ima manje manevarske sposobnosti, teže se vozi u gradskoj vožnji, ima veći poluprečnik zaokreta, sporije ubrzava i brže pije gorivo. Pa kome odgovara sve to samo napred :lol:

Link to post
Share on other sites

sto se tice buke to sve zavisi od gume ja sam sad na kecu stavio 225/40 r18 michelin pilot sport 3 i prezadovoljan sam guma je tiha necuje se ama nimalo da ne poveruje covek!

jeste da je po gradu na volanu tezi dosta u odnosu na 195 sto sam vozi pre! Sto se tice rupa nema neka abnormalna razlika trudio sam se i sa onim i sa ovim da izbegavam tako da nemogu bas najbolje da oceni! potrosnja goriva je priblizna trosi mozda 700g vise znaci ni pun litar! i to se vise oseti po gradu na autoputu je ta razlika manja! mozda zato sto su i gume nove sto kao stede gorivo...:)

Link to post
Share on other sites

...Ali zato je auto postao jedno 30 % neudobniji, buka točkova je bila baš primetna i smetala je, a manevrisanje po gradu je postalo mučenje i za mene a naročito za servo pumpu. Sem toga, i pored prilično jakog motora pod haubom auto je primetno lošije ubrzavao a naročito iz stanja mirovanja, a ubedjen sam da bi se to na slabijim motorima osećalo drastično više. Sve u svemu lepo izgleda, neverovatno utiče na ležanje i stabilnost u brzim krivinama, ali tu gumu na trojci nikad ne bih vozio. ...

A, ma OK, ja sam 4,5 godine vozio 225 i M50 (2.5, 192KS) nije kuburio sa njima (a ni ja u autu), tako da nemam problem sa tim...ima problem sa zaječarskim ulicama, iskreno...

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...