Sign in to follow this  
Dj_ura

Nov zamajac gori od starog! E46 320d

Recommended Posts

Kao sto sam pisao u par postova, vec duze vreme sam razmisljao da zamenim set kvacila zbog iritantng zvuka koji je stvarao druk lager kad se kvacilo stisne do pola. Danas sam resio taj problem ali pojavio se novi...

Kao odgovorni vlasnik vozila koje je preslo 175000km pri skidanju menjaca resio sam da zamenim i plivajuci zamajac smatrajuci da na toj kilometrazi ne moze da valja (i ako nije pokazivao znake) kako ne bi opet isti posao radio za 10000-20000km. Normalno sve sto sam kupio je LUK isto kao i prva ugradnja. Stanje lamele je bilo dobro, mogla je jos dosta da predje a druk i korpa su bili u raspadu. Zamajac je imao neki mali luft, medjutim kad sam kuio novi i on je imao isti toliki luft! :o (priblizno 1cm)

Sve je sjajno, druk se vise ne cuje lamela lepo lepi ma uzivanje! Sem kad treba da ugasim auto!!! Tad motor hoce da iskoci iz auta! A do sad to nije bilo slucaj! Sta da radim ljudi? Nisu male pare u pitanju...

Imam slike starih i novih delova postavicu za koji minut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Druze i ja sam menjao zamajac, i set kvacila.To "tresenje" mi se desavalo i pre i posle zamene tih delova na menjacu i oba nosaca motora.

I mene mnogo nervira kada se gasi kao da gasim nekog tamica a ne auto.Ne znam vise sta je uzrok tog problema.Jedino mi je ostalo da vidim kakva je remenica na radilici.

A i kod mene je isto novi zamajac lukov.

Evo snimka mog novog zamajca

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod 320d ima jos jedan tzv prednji zamajac radilice ili cega vec,hoce onda pravi problem,proveri to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

proveri nosace motora,oni se bar lako menjaju

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ljudi nema potrebe za nagadjanjem. Danas sam vratio stari zamajac i auto vise ne trese. Ne zelim da mi auto prilikom gasenja pokida nosace motora. Tako da Nemanja verovatno si i ti naleteo na neko sr.anje od LUK-a kao i ja. Isto pakovanje i isto lufta je imao i ovaj. A sto je najgore isto toliko lufta ima i moj fabricki zamajac koji je presao 175000km. Koliko ce onda taj LUK koji u startu ima toliko lufta imati za 20-30kkm...Taj novi zamajcac ce mehanicar sutra vratiti i reklamirati uz povracaj novca. I nemam nameru da menjam fabricki dokle god ne bude davao znake totalnog otkaza jer sam se skupo opekao.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Druze meni je u voznji mnogo bolje sa ovim novim sto sam stavio.Nisam snimio stari ali je imao vise lufta nego ovaj novi.I meni je bilo cudno sto ovaj novi ima lufta.Gledao sam snimke na youtube od ostalih koji su uzeli novi zamajac i isto ima lufta kao ovaj moj novi.Ne znam sad sta da radim?

Meni se to desava i sa starim i sa novim,s tim da mi je stari bas otisao skroz.Nosace sam uzeo nove u delti original,sad ne znam da li ima jos neki deo koji moze da pravi takav problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tu postoji i jedan spaner koji se cesto preskace kod velikog servisa a koji je uzrok tom problemu. Tako je bar bilo kod mene e sad kako da vam objasnim koji je neznam. uglavnom moraju svi ispred njega da se skinu da bi se doslo do njega. On napravi neki luft i prilikom startovanja i gasenja motora zattrese auto. pitacu ovih dana majstora sta mi je zamenio pa javljam

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this