Problem sa fabrickim alarmom na E 39


Recommended Posts

E39, 528i.

Posetio sam mnoge elektricare i od svih dobio manje vise iste odgovore tipa: " Moze bit', a ne mora".

Akumulator odlican, regler extra puni, napon super drzi nakon 5 minuta rada xenon svetala na ugasenom autu. Zakljucan auto sa prikacenim onim uredjajem za merenje napona (ili sta god to bilo vec) ocitava 0,57-8 a nakon 15-20 minuta pada na 0,03 (valjda zbog onog malog ventilatora sto hladi stampanu plocu klime a koji zuji po gasenju auta jos 15-20 min, tako mi je receno).

Alarm na autu se ukljucuje, nema pravila. Kisa, suvo, leto, zima - nema pravila. Nekada ne ukljuci uopste sto je najgore! A nekada svakih par minuta. Na silu da ga aktiviras - nema sanse. Sutiraj gume, lupaj stakla, udaraj po limariji... Eventualno po sredini haube ga ukljuci nekad. Ukljuci ga i ako se sedi na mestu vozaca u zakljucanom autu pa se pomeras, mases rukama itd.

Ima li iko predstavu sta bi moglo biti i kako resiti problem? Moze li se iskljuciti taj fabricki alarm ili je sudjeno da ne izlazim iz gepeka i konstantno skidam klemu pri svakom parkiranju a kada nisam blizu auta da eventualno iskljucim aktiviran alarm?

Link to post
Share on other sites

Imaš li senzor za pokrete u kabini? Ako imaš, pokušaj da ga isključiš:

To disable the motion sensor, hit the lock button to arm, then hit lock button again within four seconds to disable motion sensor. Red light on rearview mirror should flash four times, then pause, then start flashing on regular intervals.

Link to post
Share on other sites

Verovatno da ih ima auto jer kad sedis na mestu vozaca i mases rukom aktivira se alarm. Hvala za ovaj savet, probacu. Ako je mozda jos neko imao ili zna kako resiti problem neka pise.

Link to post
Share on other sites

Kako da znam ima li auto te "motion senzore" ?

U poruci pre ove si i sam rekao, znači ostaviš otvoren prozor i kada provučeš ruku unutra treba da se uključi alarm. U tom slučaju imaš detektore pokreta. Oni vremenom mogu da pobrljave, pa njihova deaktivacija može da spreči lažne alarme. Javi šta se dešava.

Link to post
Share on other sites

Pametna masina, ceo dan nije ukljucivao alarm! E sada kada sam u gacama ga je aktivirao opet, 23,50.

Ima li neko jos neko resenje ili da ga zapalim?

Da li to deaktiviranje motion senzora ide pri svakom zakljucavanju ili sam ja to deaktivirao aktivirao konstantno pa se sada zalomilo da je aktiviran?

Link to post
Share on other sites

Vidi, ja sam imao isti problem na mom e36, dok nisam otkrio da je problem u senzoru haube. Od vibracija, a verovatno i vremena, onaj prekidac koji stoji na prednjem veznom limu je napravio sebi mesto u tapacirungu, pa kada se zatvori on drzi dok ne udje u rupu koju je napravio. I to se desavalo po nekad, bez pravila.

Link to post
Share on other sites

Može takođe da bude zakačen za sama klešta brave, pogledaj lepo, mora da ima taster koji reaguje na otvaranje haube. Onda otkači žicu sa njega pa ako tako opet pali alarm, onda probaj da je zakačiš negde na masu pa vidi onda kako reaguje.

Link to post
Share on other sites

Parkirao sam ispod prozora, idealno. Deaktivirao sam motion senzore i pronasao taj prekidac za haubu i skinuo zice sa njega. Parkiran auto pre 10 minuta, ne ukljucuje alarm jos uvek. Praticu...hvala i za ovo sa haubom! Moze biti posto vidim da ima napravljeno leziste u tapacirungu. Ne veliko, ne duboko ali postoji.

Link to post
Share on other sites

Pa dace bog da te zeza to sto je prekidac napravio dovoljno udubljenje pa se alarm ukljucuje.... Desava se...

Zalepis nesto na udubljenje i resis problem...

Link to post
Share on other sites