Nova sedmica


Recommended Posts

ca1ili684xup5q8yq1474nahe9.jpg

j0nzte9dl3b8sp0sq4m509cml2.jpg

tnca1ili684xup5q8yq1474js8.jpg

Sledeća generacija BMW-ove luksuzne limuzine serie 7 na tržište bi trebala stići krajem 2009. godine, a u proteklih je nekoliko meseci primećen veći broj testnih primeraka s obe strane Atlantika.

Iako su testni modeli otkrili pojedine detalje vezane uz novi automobil, poput oblika, dimenzija, maska je uspešno sakrila konačni izgled novog modela. Međutim, poslednji renderi, koje možete videti na priloženim slikama, nastali su na temelju insajderskih informacija i daju da naslutitimo šta možemo očekivati od limuzine iz Bavarske.

Ukratko rečeno primetni su uticaji studijskog modela CS te sadašnje serije 3. Automobil bi trebao da bude nekoliko centimatara niži i širi što će rezultirati sportskijim utiskom.

Većina promena će se odigrati 'ispod kože', te se ocekuju novi agregati. Pre svega primetno je povećanje međuosovinskog razmaka i spomenuti širi trag točka, ali će u ponudi biti i nekoliko novih motora kao i hibridna varijanta.

Naime, BMW zajedno s Daimlerom i GM-om razvija hibridni sistem koji će po svemu sudeći debitirati upravo s novom serijom 7. U novoj 'sedmici' će se naći i novi BMW-ov benzinski bi-turbo V8 motor koji je debitirao u modelu X6, a šuška se i o novom turbodiesleskom V8 motoru. Pored toga nova će generacija dobiti i novi ZF-ov automatski 8-stepeni mjenjač.

Link to post
Share on other sites
  • Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Sustina BMWa je u tome da se svi sklanjaju sa puta zbog snage koje nosi a ne zbog napucanog izgleda. Time sto su poceli da pumpaju modele, dizajneri BMWa su se jasno okrenuli americkom trzistu gde ovakve kicaste stvari jedino prolaze.

Link to post
Share on other sites
Sustina BMWa je u tome da se svi sklanjaju sa puta zbog snage koje nosi a ne zbog napucanog izgleda. Time sto su poceli da pumpaju modele, dizajneri BMWa su se jasno okrenuli americkom trzistu gde ovakve kicaste stvari jedino prolaze.

mudro zboriš prijatelju

ali sumnjam da bi bilo ko odavde voleo da ga ima zbog toga

Link to post
Share on other sites
  • 5 months later...
pa znam brateee, al nekako ispade veca maska nego felna.... heh

Многим људима када се појави неки модел недопада им се јер вероватно делује и сувише футуристристички или можда јер нису навикли да такав облик када се упореди са старим моделом.

Међутим,БМВ експерти гледају неколико година унапред и прате сваки покрет конкуренције тако да ако поредимо корз 4-5 година ту маску са следећим мерцедес С видећеш да су били у праву.

Link to post
Share on other sites

Po svemu sudeci trebalo bi da izgleda bas tako evo jos neka slika

NewBMW7-Series001.jpg

NewBMW7-Series002.jpg

NewBMW7-Series008.jpg

NewBMW7-Series009.jpg

NewBMW7-Series010.jpg

NewBMW7-Series015.jpg

NewBMW7-Series013.jpg

NewBMW7-Series014.jpg

Detalji predmje i zadnje svetlosne grupe

NewBMW7-Series006.jpg

NewBMW7-Series007.jpg

Pod haubom

NewBMW7-Series003.jpg

NewBMW7-Series004.jpg

Izgled unutrasnjosti

NewBMW7-Series012.jpg

NewBMW7-Series005.jpg

NewBMW7-Series011.jpg

Link to post
Share on other sites

AJDE HVALA BOGU I SVIM SVECIMA !!!

jer one prve fotke gore.. boze me sacuvaj nasta to lici. pa ko da ide na ringispil, pa nemojte ljudi, pogledajte kako je 7ica izgledala do prije 7 godina. to je bila velika luksuzna limuzina u pravom BMWovom stilu. malo moderniji nasljednik E32, meni inace pravog stereotipa kada se radi o BMWovom dizajnu.

ovo na prvim fotkama, s traktorskom colazom felge.. sta je to 27˝ ? taman za vrtuljak u lunaparku.

po meni 7ica mora ostati ozbiljan automobil a ne oblutak sa zetorovim kotacima, jebes takav futurizam

zadnje fotke su vec bolje, makar su mi odvratne one sugave led lampice u faru sa strane. takve bombice sam imao na boru ´89 .. pa sta je sad to IN jer ih audi ima?

Link to post
Share on other sites

I zvanicni podaci pre premijere u Parizu:

Nova BMW serija 7

Kompanija BMW objavila je prve zvanične slike i detalje vezane za novu seriju 7 čija premijera se očekuje na salonu automobila u Parizu.

Kao što je očekivano na novoj generaciji primetni su detalji predstavljeni sa CS konceptom poput LED svetala, povećanom prednjom maskom i zaobljene zadnje svetlosne grupe.

Izgled zadnjeg dela automobila sigurno će privući kritike, kao što je to bio slučaj i sa prethodnom generacijom, ali je novi izgled elegantniji u odnosu na staru seriju 7.

Iako je dizajn enterijera pretrpeo minimalne promene, najveće razlike primetne su na šasiji koja sada ima veće međuosovinsko rastojanje, dok je i izbor motora povećan i sada uključuje i hibridni pogon.

Novu BMW seriju 7 pokretaće benzinski V8 motor koji je debitovao u modelu X6 uparen sa osmostepenim ZF automatskim menjačem.

Evropske verzije BMW-a serije 7 neće morati da se oslanjaju na softver navigacionog sistema da bi prepoznavale ograničenje brzine na putu. Kamera iza retrovizora očitavaće sve saobraćajne znake po Bečkoj konvenciji, što isključuje SAD. Sistem funkcioniše pri svim vremenskim uslovima, pa čak i magli. Neće automatski ograničavati brzinu vozila, ali će obaveštavati vozača u slučaju prekoračenja dozvoljene brzine.

Dynamic Performance Control, ConnectDrive i unapređeni iDrive čine osnovu tehnoloških promena, a forma enterijera označiće povratak nekadašnje postavke prilagođene vozačkom ugođaju.

Bavarska fabrika će za novu seriju 7 ponuditi četiri nove boje, kašmir srebrnu, imperijal plavu, mineral belu i sofisto sivu.

BMW Serija 7 svoju premijeru, pre dolaska u prodajne salone, imaće u oktobru 2008. godine u Parizu.

890331123486cd942ef3e24wb1.th.jpg1148796527486cd9429f9a0ab8.th.jpg1383307266486cd942cf2ebac9.th.jpg1969859198486cd942b7a5eap4.th.jpg

Link to post
Share on other sites

Treba vremena da se priviknemo na novine. Meni se recimo ne svidja ovaj dizajnerski pravac (kojim ce teziti buduci modeli) sa (pre)velikim bubrezima ali sam siguran da cu ga vremenom prihvatiti. A zadnje svetlosne grupe mi se stvarno ne svidjaju...

Link to post
Share on other sites