Cip tuning za E60 530d


Recommended Posts

Naravno da malo ili malo više skraćuje, zavisno od kvaliteta mape, tvog stila vožnje i opšteg stanja motora... Ako je mapa zaista dobra i ako auto ne gaziš non-stop, skraćenje veka motora će biti zanemarljivo. U suprotnom, pre ili kasnije ćeš se možda pokajati i reći sebi (koji me đavo terao da ga čipujem).

Link to post
Share on other sites

Chip ne steti motoru ni turbini.. Chipom povecavas snaga,obrtni momenat i smanjuje potrosnja.

Mojim cipom sa 218hp se povecava snaga do 218hp i obrtni moment sa 500Nm na 560Nm ako ti je auto sa 218hp,a ako je 231hp dobijas 261hp i momenat od 560Nm umesto 500Nm :)

Link to post
Share on other sites

Aćime, ti imaš iskustva sa box-om za čip... Najverovatnije ću za par dana postati vlasnik x5-ice 2004 godište 3.0d. Prešao je 190.000 (pravih) i drugar mu je stavio taj čip pre mesec dana... Odlično ide ali me zanima da li je on mnogo lošiji od klasičnog remapa i da li možda ima neke loše strane tj da li da ga skinem ako uzmem džipa? :)

Link to post
Share on other sites

Powerbox, ako na to misliš, samo lažira podatke sa senzora CR magistrale čime utiče na pojačano ubrizgavanje goriva. Drugaru je najverovatnije zbog toga izgoreo (ali bukvalno izgoreo) particle filter. Pak, taj X5 verovatno nema ovaj filter, ali bez obzira, remap je daleko kvalitetniji i za taj auto neće biti skupo kao za novi X5, bar se nadam. Ako taj X5 ima automatski menjač, nemoj da razmišljaš, skidaj boks i uradi remap.

Link to post
Share on other sites

Chiptuning ne znači i obavezno divljanje. Ni ja ne divljam svojim autom, ali je lep osećaj kada ti zatreba snaga u nekom uskom preticanju i tako to. Kažem ti, auto jednostavno lepše radi, u gradu ranije prešalta u višu brzinu, kada ga razvlačim šalta kasnije, itd, itd, veoma lepo :)

Link to post
Share on other sites

A menjac da li se na njemu treba nesto raditi da se cipuje ili tako nesto.... Kolko bi moj konja dobio sada je 218ks sa cipom kolko bi bio odprilike???

Sa 218hp se povecava snaga do 248hp i obrtni moment sa 500Nm na 560Nm

Link to post
Share on other sites

ako se vec upustas u to ja bih ti preporucio da odradis u SM chip tuning i to custom remap, jer tebi ovako moze reci e sad imas 300 konja a veze, ovako ljudima platis oni stave auto na valjke pre remapa, kazes sta hoces i prepustis im posao, nakon remapiranja oni opet mere i vide dal si dobio ono sto si hteo i znas odmah na cemu si ;)

PS iskreno ne znam dal ima potrebe raditi chip na autu te snage al to je opet tvoj kont ;)

Link to post
Share on other sites