Ugradnja klime u E30? Savjeti i preporuke!


Recommended Posts

Došao sam na ideju da bi se u mog bembu mogla ugraditi klima, pošto sam se vezao za njega a to je već postalo po gradu imperativ ljeti. E sad me zanima kako bi se to najbezbolnije izvelo i šta mi ostali forumaši preporučuju da uradim :unsure:

Link to post
Share on other sites

i jeste i nije. najgori deo je skidanje komplet table jer se menja unutrasnja jedinica grejanja/klime. ostalo je manje-vise jednostavno.

savet sta i kako.... pa bilo bi dobro da nadjes klimu koja je trenutno na autu i koja radi, pa da sve skines i odmah namontiras kod tebe. Svakako trebaju ti dihtunzi(o rings) svi novi, cena je 100tinjak dinara po komadu a ide ih 10tak. novi remen, pogledati u kakvom je stanju kompresor, promeniti lezaj, ulje, obavezno zameniti susac...

Link to post
Share on other sites

Eeeee to je poenta priče koja i kakva klima može, pošto naći e30 s klimom, pogotovo ispravnom, je ekvivalent traženju rimskih amfora u mom podrumu.

Ima li kakvih zamjenskih opcija iz drugih modela i sl? :unsure:

Link to post
Share on other sites

cevi su specificne, unutrasnja jedinica je specificna. jedino je kompresor isti za vise modela, neki boshov, isao je u sve i svasta ne samo bmw.

e da, trebas videti i kakav ti je hladnjak, treba ti hladnjak za auto sa klimom.

Link to post
Share on other sites

sve to moze i da se nabudzi. mozes ti jednostavno da skines klimu i da je prebacis pa dokle radi nek radi. termo prekidac umesto na hladnjak montiras na neko crevo itd. sve moze da se ubudzi.

Link to post
Share on other sites

cijene polovne klime za e30 je od 200-300e za kompletnu , ugradnja dan posla za 2 covjeka par zica na instalaciji i ima da se vozas zatvorenih prozora cijelo ljeto :D

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Hehehe brat Hercegovac :D ne znam kako se kreće to dole kod vas u Hercegovini, ali svakako je dosta stvari jeftinije nego ovdje kod nas i veći je izbor. Ovdje sve što sam uspio naći uši otpadaju od cijene :blink:

Link to post
Share on other sites
  • 3 years later...