Centralna brava e34-problem??


Recommended Posts

Evo ovako drugari imam problem sa centralnom verovatno zbog zime,kada okrenem da zakljucam on se automatski sam otkljuca kad uradim to drugi put on zakljuca sve osim suvozacevih vrata.Da li da uzimam drugu nasao sam neku povoljnu sa kljucevima samo ne znam koliko to valja za 25eur.Imate li kakva iskustva??

Inace ova centralna je u pitanju..

http://www.kupindo.com/Ostalo/9940056_BMW-...o-zakljucavanje

Link to post
Share on other sites

Imas problem sa vozačkom bravom, ona neće da se zaključa, a sistem je tako osmišljen da ti u slučaju bilo kakve nepravilnosti pošalje poruku da nešto nije u redu, ali ti ipak dozvoli da zaključaš drugi put, jer smatra da te je ipak upozorio.

Da je problem na nekim drugim vratima, ili ne bi zaključao ta vrata ili bi jednostavno sve otključao, pa odmah zaključao, ovo u slučaju da registruje manju nepravilnost.

Pretpostavljam da je u pitanju mikroprekidač koji je zadužen da signalizira da je prozor zatvoren, u svakom slučaju, skini vozačev tapacir, pa vidi šta je u pitanju, možda je i neka žica uštinuta ili ogoljena ili tako nešto, možda i nešto zbog hladnoće ne klizi kako treba.

Kako god, ne kupuj unapred, bacićeš pare bespotrebno.

Link to post
Share on other sites

Pazi mene je na E34 zezao klincic onaj sto treba da zabravi vratanca od poklopca rezervoara, malo zaribao pa nije izlazio do kraja. Isti simptomi, proveravao sam sve brave i na gepeku dok se nisam setio za nju. Malo podmazao i zakljucavao je normalno. Ukoliko neka vrata nizu zatvorena takodje pravi isti problem, pa kreni redom

Link to post
Share on other sites

E ovako sada kada ga god zakljucavam sa vozaceve strane on odmah otkljuca,uzmem drugi put okrenem i on zakljuca sve osim suvozacevog.Sada kada uradim isti proces samo sa suvozacevog mesta isto uradi i ne zakljuca vozaceva vrata.Pokusao da pridjem vratima i samo prstom zatvorim i nece,momentalno izbaci onaj mali "pin"(ili kako vec da ga nazovem),samo sam kljucem uspeo i to jedva spusti taj mali "pin" i nekako ga zakljucam.Isto se desava sa vozaceve i suvozaceve strane zavisi na kojoj zakljucavam.

Proverio sam i sve zakljucava sem suvozacevih kada zakljucavam na vozaceva ili obrnuto vozaceva ne zatvara kada zakljucavam na suvozaceva...

Za tu drugu centralnu manje vise ako ova ne sljaka kako treba mislio sam i zbog kljuceve pa evo i zbog ovog "problema" kojeg imam da menjam sve komplet jer nije neka cena.

Link to post
Share on other sites

Imam isti problem cim dodje zima. I resio sam ga jednostavnim podmazivanjem kompletnog mehanizma za zakljucananje. Najobicnije prskanje WD spreja je resilo problem, bar kod mene.

Pokusaj tako pa ako nece onda se odluci sta ces.

Link to post
Share on other sites

Lepo ti kaze hermes, skini tapcir. Onda lepo sve pregledaj,ocosti i podmazi. Imene nekad zeza kad je vlazno vreme, sam se otkljuca. Sta ces, u sustera uvek poderane cipele :rolleyes: Malo mu dam spreja ali je to kratkotrajno.

Link to post
Share on other sites
  • 5 years later...

Pozdrav drustvo,imam slican problem na e34,samo sto je kod mene ovako,zakljucam ga preko daljinca normalno,ali kad hocu da ga otkljucam on prvi put otkljuca pa zakljuca i onda drugi put kad pritisnem on tek tad odkljuca,inace,kad ga zakljucavam a prozori ili siber stoje otvori on ih sam zatvori,da li neko zna u cemu je problem? Takodje mi prazni akumulator,i kad skinem osigurac ispod sedista za podizace i centralnu onda nema da prazni,ko zna nek pise,svaka pomoc je dobrodosla!

Link to post
Share on other sites

Ako imaš generalni modul onda preko njega ide centralna. Ako ne nemaš onda centralna ide preko modula centralne. Probaj ključem.

Послато са GT-I9515 уз помоћ Тапатока

Link to post
Share on other sites