Recommended Posts

E46 / MODELI

U maju 1998. godine je svetlo dana ugledala chetvrta generacija serije 3, i to kao sedan model sa chetvoro vrata, uz znatno vishe komfora, aktivne i pasivne bezbednosti i sa josh boljim performansama. Najvecu pazhnju je svakako privukao model 320d, kojeg je pogonio prvi BMW-ov dizel motor sa direktnim ubrizgavanjem goriva, koji je uz snagu od 136 KS dostizao maksimalnih 207 km/h, uz prosechnu potroshnju od samo 5,7 litara. Sem toga, ovaj motor je ubrzo stekao veoma visoku reputaciju svojim kultivisanim i rafinisanim radom.

Benzinski motori su bili takodje veoma tehnoloshki napredni i jednako efikasni, uz bazni motor od 1,9 litra sa 118 KS (318i), 6-cilindrichne od 2 litra sa 150 KS (320i), 2,3 litra sa 170 KS (323i), i konachno 2,8 litara sa 193 KS (328i). Svi motori su bili visoko napredni sa pogleda tehnologije izrade i tehnichkih specifikacija, a chak je i bazni 4-cilindrichni motor od 1,9 litara imao dva balansera na motoru, chime je nivo zvuka u kabini smanjen za celih 10 dBA u odnosu na ranije modele. Ovaj motor, iako sa dva cilindra manje, je bio skoro isto tako rafinisan, kultivisan i miran u radu kao i 6-cilindrichni agregati.

Tehnichki najnaprednija nova karakteristika na 6-cilindrichnim motorima je svakako bio dupli “Bi-Vanos” sistem, koji je obezbedjivao josh vishe obrtnog momenta na nizhim obrtajima, josh bolju efikasnost i nizhu emisiju shtetnih gasova kao produkata rada motora. Ovaj evolucioni sistem sada kontrolishe varijabilan rad ne samo usisnih ventila putem bregaste, vec i izduvnih, i preuzet je iz modela M3 uz male modifikacije kako bi bio ekonomichniji za primenu u shirokom proizvodnom programu. Nasuprot tehnichki jednostavnijem tzv. “crno-belom” prethodnom sistemu koji je radio u samo dva moda, novi sistem je potpuno auto-adaptivan uz kontinualnu varijabilnost tokom celog radnog opsega motora, a uz to je bio u potpunosti automatizovan i elektronski kontrolisan.

Nova serija 3 je u odnosu na staru “porasla” 4 cm u duzhinu i shirinu. Dupli “bubrezi” na masci su sada inkorporirani u prednji poklopac motora, dok su farovi ostali dupli, postavljeni iza stilizovanog zajednichkog staklenog poklopca, shto je prednjem delu dalo “mocan” izgled.

Unutrashnjost je shodno promenama spoljashnjih gabarita takodje porasla, a povecano medju-osovinsko rastojanje je donelo povecanje prostora od 20 mm za kolena putnika na zadnjoj klupi, koji su sad imali i 10 mm vishe prostora za glavu i mnogo vishe prostora za stopala na podu.

Shasija je kompletno nova, neke komponente osovina i veshanja napravljene su od legura aluminijuma, dok su istovremeno za proizvodnju ostalih delova prednje i zadnje osovine upotrebljene legure jakih chelika, lakshe od onih upotrebljenih u predjashnjem modelu. Uz pogon na zadnjim tochkovima, idealni raspored tezhnine od 50:50 po osovinama, ABS, ASC+T sisteme, kao i DSC sistem dinamichke kontrole stabilnosti trece generacije, shasija i veshanje nove generacije “trojke” su postavile nove standarde u klasi. Narochito interesantan detalj je ITS airbag za glavu putnika, “upakovan” u unutrashnji okvir vrata, koji obezbedjuje znatno vishi nivo zashtite glava putnika u sluchaju nesrece.

Kao standardan deo opreme su bili “Car memory” i “Key memory” sistemi zashtite od kradje, dok su se kao opcioni nudili multi-funkcionalni upravljach, senzori za kishu i Steptronic menjach. Pochevshi od jeseni 1998. kao opcioni delovi opreme nude se i integrisano sedishte za dete, senzor pritiska u pneumaticima, xenon farovi, on-board putni kompjuter sa navigacionim sistemom i TV-om.

U aprilu 1999. godine na trzhishtu se pojavio i model E46 Coupe, i to u verzijama 323Ci i 328Ci, nakon kojih je predstavljen i slabiji model 320Ci, dok je 2000. godine predstavljen 318Ci. Kao i svoj prethodnik, Coupe model je bio baziran na sedan modelu uz male razlike u spoljashnjm gabaritima, chineci ga 17 mm duzhim, 18 mm shirim i 46 mm nizhim od limuzine sa chetvoro vrata. Uz prednje vetrobransko staklo koje je na haubu “padalo” pod oshtrijim uglom, ove proporcije su Coupea nachinili znatno elegantnijim, izduzhenijim i rafinisanijim, uz narochito lepu bochnu siluetu vozila.

Sledeca verzija nove serije 3 koja je stupila na trzhishte bila je Touring verzija, istovremeno predstavljena modelima 318i, 320i, 328i i 320d. Pochetkom 2000. godine u seriju je dodat i model 330d Touring, a izvanredno dobar “common-rail” dizel motor od 3 litre je pridodat i sedan verziji. Performanse ovog dizel motora su bile iznad svih ochekivanja, uz maksimalnih 390 Nm obrtnog momenta koje je isporuchivao vec od neverovatno niskih 1750 rpm, shto je limuzinu 330d ubrzavalo od 80 do 120 km/h za samo 6,9 sekundi u chetvrtom stepenu prenosa, daleko brzhe od svih direktnih rivala na trzhishtu. Uz prosechnu potroshnju od samo 7 litara u kombinovanom rezhimu vozhnje, snagu od 184 KS i maksimalnu brzinu od 225 km/h, termin “efikasnost” je ubrzo primio sasvim novu dimenziju. Redni 6-cilindrichni agregat je imao VNT turbo punjach, interkuler, 4 ventila po cilindru, i “common rail” sistem za dovod goriva do cilindara.

Do kraja 2000. godine, BMW je vec bio osvojio brojne nagrade za svoju seriju E46, postigavshi u matichnoj zemlji uspeh koji nikada ranije nije dostigao nijedan model, dok je na zahtevnom severno-americhkom trzhishtu u svom segmentu zauzeo udeo od 38% shto se prodaje tiche i odneo superiornu pobedu u segmentu evropskih automobila kompaktne luksuzne klase.

Na prolece 2000. godine je na trzhishte izashla i serija 3 u kabriolet verziji, i to model 323Ci, sa rednim 6-cilindrichnim motorom od 170 KS. Nekoliko meseci kasnije je BMW napravio malu reorganizaciju u smislu oznachavanja modela sa 6-cilindrichnim motorima, pa je model 325 zamenio 323, a 328 je “postao” 330. Najjachi model je sada imao motor koji je razvijao 231 KS, koji se isticao rafinisanim radom i izvanrednim performansama.

Juna iste godine je na trzhishte stigao josh jedan “novitet”: predstavljen je model serije 3 sa pogonom na svim tochkovima, i to prvo kao sedan a naknadno kao caravan verzija. Pogonski agregat je bio novi 3-litarski redni 6-cilindrash, a AWD sistem nije bio baziran na principu klasichnih “zatvaracha” diferencijala poput onih na vecini konkurentskih modela, vec je pogon na svim tochkovima bio konstantan, dok se zheljeni efekat postizao automatizovanim sistemom selektivnog kochenja na tochku koji je izgubio trakciju. Kontrolne funkcije neophodne za upravljanje ovim sistemom su primale informacije direktno od DSC (dinamichka kontrola stabilnosti) sistema, koji je, u odnosu na prethodnu verziju, bio donekle izmenjen i podeshen za funkcionisanje sa pogonom na svim tochkovima.

Tokom 2001. godine, prateci svoju tradiciju, BMW je predstavio i Compact verziju serije E46. Uz izmenjene prednje farove, sada zasebno inkorporirane u prednju masku i prednju haubu, novi Compact je imao “lice” koje ga je bez ikakve sumnje izdvajalo od ostalih verzija serije E46, sa kojima je “delio” isto medju-osovinsko rastojanje, ali od kojih je istovremeno bio 21 cm kraci. Iako je trzhishtu predstavljen i u verziji sa motorom od 6 cilindara, tehnoloshki je verzija sa 4-cilindrichnim motorom bila interesantnija. Naime, model 318ti je bio prvi automobil chiji je motor imao revolucionarni Valvetronic sistem, kojim je omoguceno varijabilno otvaranje usisnih ventila uz istovremeno “odsustvo” klasichnog usisa sa “leptir” tehnologijom. Rezultat je bilo poboljshanje ekonomichnosti od 10%, bez obzira na oktansku vrednost, odnosno tip korishtenog goriva.

Ovaj motor od 1,8 litara radne zapremine je razvijao 115 KS, obrtni moment od 155 Nm, maksimalnu brzinu od 201 km/h, i troshio 6,9 litara u meshanom rezhimu vozhnje. Drugi model koji je predstavljen istovremeno, 325ti, razvijao je 192 KS i stizao do maksimalnih 235 km/h, uz potroshnju od 8,9 litara na 100 km u meshanom rezhimu vozhnje.

Tek nekoliko meseci kasnije, BMW je Valvetronic uvrstio u shiroku “lepezu” svojih motora: septembra je “stari” motor od 1,9 litara zamenjen potpuno novim 2-litarskim motorom, koji je svoje mesto nashao u modelima sa oznakom 318i.

Do kraja godine je BMW predstavio josh jednu novost: SMG (sekvencijalni manuelni menjach) menjach koji je uvrshten od pochetka u seriju E46 kao opcija u modelima 325i/Ci i 330i/Ci. Ovaj menjach je baziran na elektronski kontrolisanom servo menjachu i automatskom kvachilu, shto je rezultiralo vrhunskim performansama i dinamichnoj vozhnji.

Jedan od poslednjih predstavljenih modela serije E46 bio je 330Cd, Coupe pokretan dizel motorm, novina shto se BMW-ovog proizvodnog programa i tradicije tiche. Mashina od 204 KS sa direktnim ubrizgavanjem goriva u cilindre ravijala je celih 410 Nm obrtnog momenta vec na 1500 rpm, uz prosechnu potroshnju goriva od 6,6 litara u meshanom rezhimu. Ovaj model je odmah zauzeo zavidnu poziciju u rastucem “dizel segmentu” evropskog trzhishta, kako zbog svoje ekonomichnosti, tako i zbog rafinisanog motora i zadovoljstva u vozhnji. Sa istim pretpostavkama i ciljem, BMW je ubrzo predstavio i kabriolet verziju sa dizel motorom, model 320Cd, koji je razvijao 330 Nm obrtnog momenta i bio takodje veoma rafinisan u radu. Coupe i Cabrio verzije za dizel motorom su bili prvi modeli BMW-a koji su kao opciju nudili “Adaptive Headlights” sistem farova koji “prate” smer kretanja vozila, narochito korisno u vozhnji kroz krivine. Istovremeno je prdstavljen i sistem dvostepenih svetala kochnica, pri chemu je intenzitet svetla bio duplo jachi kod naglog kochenja u sluchaju opasnosti, josh jedan korak ka povecanju pasivne bezbednosti ne samo putnika u vozilu, vec i onih u vozilu iza, kako bi vozach tog vozila lakshe uochio opasnost i reagovao shodno situaciji. Ovo je ujedno bila i poslednja tehnichka inovacija predstavljena na chetvrtoj generaciji serije 3, koja je vec bila nachinila novi korak u svom razvoju. Naime, u to vreme je nova, peta generacija najuspeshnije serije BMW-a vec “ugledala” svetlo dana, i to u velikom stilu…

330i9mwcu6.jpg

coupe20039fhkr6.jpg

m35wfzs2.jpg

interiorwithsmgii9tdva8.jpg

320ietcc20038pafg9.jpg

m3gtrnirburgring20049bsxc0.jpg

BMW E46 Compact

Model: Engine: Power: Topspeed: Year:

316ti N42 4 cylinder 115 HP 205 km/h 2001 - 2005

318ti M44 4 cylinder 143 HP 214 km/h 2001 - 2005

320ti M54 6 cylinder 170 HP 223 km/h 2001 - 2005

325ti M54 6 cylinder 192 HP 235 km/h 2001 - 2005

318td M47 4 cylinder 115 HP 200 km/h 2003 - 2005

320td M47 4 cylinder 150 HP 214 km/h 2001 - 2005

BMW E46 Sedan

Model: Engine: Power: Topspeed: Year:

316i M44 4 cylinder 105 HP 200 km/h 1999 - 2002

316i N42 4 cylinder 115 HP 205 km/h 2002 - 2005

318i M44 4 cylinder 118 HP 206 km/h 1998 - 2001

318i N42 4 cylinder 143 HP 218 km/h 2001 - 2005

320i M52 6 cylinder 150 HP 219 km/h 1998 - 2000

320i M54 6 cylinder 170 HP 226 km/h 2000 - 2005

323i M52 6 cylinder 170 HP 231 km/h 1998 - 2000

325i M54 6 cylinder 192 HP 240 km/h 2000 - 2005

325xi M54 6 cylinder 192 HP 234 km/h 2000 - 2005

328i M52 6 cylinder 193 HP 240 km/h 1998 - 2000

330i M54 6 cylinder 231 HP 250 km/h 2000 - 2005

330xi M54 6 cylinder 231 HP 247 km/h 2000 - 2005

318d M47 4 cylinder 115 HP 204 km/h 2001 - 2005

320d M47 4 cylinder 136 HP 207 km/h 1998 - 2001

320d M47 4 cylinder 150 HP 216 km/h 2001 - 2005

330d M57 6 cylinder 184 HP 228 km/h 1999 - 2003

330d M57 6 cylinder 204 HP 242 km/h 2003 - 2005

330xd M57 6 cylinder 184 HP 224 km/h 2000 - 2003

330xd M57 6 cylinder 204 HP 238 km/h 2003 - 2005

BMW E46 Touring

Model: Engine: Power: Topspeed: Year:

318i M44 4 cylinder 118 HP 202 km/h 1999 - 2001

318i N42 4 cylinder 143 HP 214 km/h 2001 - 2005

320i M52 6 cylinder 150 HP 214 km/h 1999 - 2000

320i M54 6 cylinder 170 HP 224 km/h 2000 - 2005

325i M54 6 cylinder 192 HP 235 km/h 2000 - 2005

325xi M54 6 cylinder 192 HP 230 km/h 2000 - 2005

328i M52 6 cylinder 193 HP 237 km/h 1999 - 2000

330i M54 6 cylinder 231 HP 250 km/h 2000 - 2005

330xi M54 6 cylinder 231 HP 243 km/h 2000 - 2005

318d M47 4 cylinder 115 HP 201 km/h 2003 - 2005

320d M47 4 cylinder 136 HP 203 km/h 1999 - 2001

320d M47 4 cylinder 150 HP 211 km/h 2001 - 2005

330d M57 6 cylinder 184 HP 225 km/h 1999 - 2003

330d M57 6 cylinder 204 HP 238 km/h 2003 - 2005

330xd M57 6 cylinder 184 HP 220 km/h 2000 - 2003

330xd M57 6 cylinder 204 HP 234 km/h 2003 - 2005

BMW E46 Coupe

Model: Engine: Power: Topspeed: Year:

318Ci M44 4 cylinder 118 HP 206 km/h 1999 - 2001

318Ci N42 4 cylinder 143 HP 218 km/h 2001 - present

320Ci M52 6 cylinder 150 HP 218 km/h 1999 - 2000

320Ci M54 6 cylinder 170 HP 226 km/h 2000 - present

323Ci M52 6 cylinder 170 HP 230 km/h 1999 - 2000

325Ci M54 6 cylinder 192 HP 240 km/h 2000 - present

328Ci M52 6 cylinder 193 HP 242 km/h 1999 - 2000

330Ci M54 6 cylinder 231 HP 250 km/h 2000 - present

320Cd M47 4 cylinder 150 HP 221 km/h 2003 - present

330Cd M57 6 cylinder 204 HP 242 km/h 2003 - present

BMW E46 Convertible

Model: Engine: Power: Topspeed: Year:

318Ci N42 4 cylinder 143 HP 206 km/h 2001 - present

320Ci M54 6 cylinder 170 HP 222 km/h 2000 - present

323Ci M52 6 cylinder 170 HP 225 km/h 2000

325Ci M54 6 cylinder 192 HP 234 km/h 2000 - present

330Ci M54 6 cylinder 231 HP 247 km/h 2000 - present

320Cd M47 4 cylinder 150 HP 221 km/h 2004 - present

------------------------------------------------------------------

Link to post
Share on other sites
  • 1 year later...
  • Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 1 month later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...

A zasto svi komentarisu da je ovo jedan od najgorih modela koji je BMW izbacio na trziste? To ne vazi za ///M. Cula sam da mu zameraju previse plastike u enterijeru, i tvrdu voznju. Inace, moj omiljeni model je e46 coupe :huh:

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Ne znam koji su to "svi" komentarisali da je ovo jedan od najgorih modela koje je BMW napravio, ali oni koji su to izjavili nikad nisu bili dalje od istine B)

Četvrta generacija serije 3 je zapravo jedan od najuspešnijih modela BMW-a i jedan od tri modela koji su BMW-u pojedinačno doneli najviše novca u njegovoj istoriji. BMW upravo u protekloj deceniji beleži najbolje godine poslovanja i tržišnih uspeha, a porast prodaje je naglo počeo upravo u vreme koje se poklapa sa "zahuktavanjem" prodaje modela E46, koji je uz model E39 koji se tada takodje odlično prodavao doneo odličan položaj BMW-a na globalnom tržištu, a trend porasta prodaje je trajao sve do prošle godine kad je zabeležen pad po prvi put posle jedne decenije. Razlog tome je naravno bila svetska ekonomska kriza.

Tržište je najbolji i konačni pokazatelj da li i koliko neki model valja ili ne valja. Ako to uzmemo u obzir, ispostavlja se da svi oni koji su komentarisali to što ti kažeš su u debeloj zabludi. Jer, koliko je zapravo model E46 bio uspešan i koliko dobro se prodavao, govori samo jedan podatak: 2002. godine je BMW na svetskom nivou prodao 1 090 258 automobila, od toga je bilo prodatih 561 249 automobila serije 3 E46. Dakle, više od pola automobila koje je BMW prodavao tih godina bili su upravo E46-ice. Nije loše za jedan od "najgorih modela" BMW-a, složiceš se :rolleyes:

Dakle, to su obične gluposti...

Što se plastike tiče, ona u E46-ici je upravo jedna od kvalitetnijih i mekanijih za taj segment pa i za segment iznad, ona od koje je izradjena prednja konzola je matirana i gumirana tako da nema odsjaja ni po najjačoj dnevnoj svetlosti, u mom autu recimo ni posle skoro decenije rada i blizu 200000 predjenih km nema ni tragova "cvrkutanjima" na sastavima i plastičnim oplatama, a toga sam se recimo nagledao i naslušao kod mnogih daleko mladjih automobila, i to kod pojedinih koji su bili iz viših klasa od nižeg D segmenta gde trojka spada. A što se tvrde vožnje tice, sve zavisi od modela do modela, odnosno do podešavanja vešanja i guma na konkretnom automobilu. BMW je naravno uvek imao malo tvrdje vešanje za ukuse taksista i gastarbajtera, pa su oni birali drugu po kvalitetu nemacku marku :hi: Sa druge strane, to je uvek donosilo poene po pitanju stabilnosti šasije i sposobnosti iste da lako i efikasno prenese snagu na točkove, tako da je to odlika i E46-ice. Medjutim, da je baš toliko tvrd za vožnju nije, recimo modeli koji imaju standardno vešanje i amortizere, sa 16"-icama i ne baš niskim profilom gume (recimo 55 ili 60) su iznenadjujuće udobni za jedan BMW i to te klase. Čak je u odnosu na E36-icu nova trojka bila prilično "omekšana" po pitanju vešanja i ogibljenja, i to je bio jedan od razloga na kojem su mnogi entuzijasti naviknuti na tvrdo vešanje E36-ice i zamerili BMW-u kad je predstavio naslednika serije 3. Naravno, njima uvek ostaje opcija da stave kruće amorte, skrate opruge ili stave veće točkove i opet će biti na svom... ;)

Sve u svemu, sve su to priče rekla-kazala. BMW E46 nije savršen auto, ima i svojih mana baš kao i svaki drugi. Ali ako išta nije tačno, a to je da je on generalno jedan od najgorih koje je BMW ikada napravio. U današnje vreme o kvalitetu nekog proizvoda govori potražnja i njegov plasman na tržištu. Sudeći po tome, E46 je bila upravo jedan od najuspešnijih Bavarskih proizvoda ikada i jedad od najprodavanijih modela BMW-a u njegovoj celokupnoj istoriji. Znači tako je tržište "ocenilo" ovaj model, pa ako neko iz svega ovoga može da zaključi da je to jedan od najgorih modela BMW-a ikada, onda mislim da ima problema lične prirode... :)

Link to post
Share on other sites
  • 4 months later...
A zasto svi komentarisu da je ovo jedan od najgorih modela koji je BMW izbacio na trziste? To ne vazi za ///M. Cula sam da mu zameraju previse plastike u enterijeru, i tvrdu voznju. Inace, moj omiljeni model je e46 coupe :)

Nato zlato, ne veruj zlim jezicima... sasvim je to dobar auto.

Jos par meseci i popunjavas polje "auto koi vozite". :prankster2:

Link to post
Share on other sites
Meni je coupe 318 e46 san snova... Interesuje me, posto u mojoj neposrednoj blizini komsija vozi e46 m3, koja je razlika U IZGLEDU izmedju 318 i m3? Znaci samo razlike u izgledu me interesuju?

agresivniji branici, skrge na krilima,hauba ima malo ispupcenje na sredini,suknjica ispod vrata drugacija, siri blatobrani...pogledaj slike pa sam vidi je l sam nesto izostavio :prankster2:

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
  • 4 months later...

Meni je coupe 318 e46 san snova... Interesuje me, posto u mojoj neposrednoj blizini komsija vozi e46 m3, koja je razlika U IZGLEDU izmedju 318 i m3? Znaci samo razlike u izgledu me interesuju?

Druze moj ja vozim eto pogledaj na slici e46 kupe,i samo cu ti reci da ne da nema razlike nego NI NI! Razlika je u tome da M3 ima dva shkrge iznad prednjih tockova,da ima 4 izduva, i da ima kontrolnu tablu graviranu do 300. Sve ostalo buraz je isto potpuno. Ne treba pominjati da su motori malo razliciti i to je to. Od izgleda sto te ineresuje nema razlike.

Link to post
Share on other sites

Druze moj ja vozim eto pogledaj na slici e46 kupe,i samo cu ti reci da ne da nema razlike nego NI NI! Razlika je u tome da M3 ima dva shkrge iznad prednjih tockova,da ima 4 izduva, i da ima kontrolnu tablu graviranu do 300. Sve ostalo buraz je isto potpuno. Ne treba pominjati da su motori malo razliciti i to je to. Od izgleda sto te ineresuje nema razlike.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Link to post
Share on other sites

Druze moj ja vozim eto pogledaj na slici e46 kupe,i samo cu ti reci da ne da nema razlike nego NI NI! Razlika je u tome da M3 ima dva shkrge iznad prednjih tockova,da ima 4 izduva, i da ima kontrolnu tablu graviranu do 300. Sve ostalo buraz je isto potpuno. Ne treba pominjati da su motori malo razliciti i to je to. Od izgleda sto te ineresuje nema razlike.

a vesanje?sve je drugacije...

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...

za ovaj : Ovaj motor od 1,8 litara radne zapremine je razvijao 115 KS, obrtni moment od 155 Nm, maksimalnu brzinu od 201 km/h, i troshio 6,9, nov... koliko bi trosio polovan ? nekih 8-9 l ?

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Druze moj ja vozim eto pogledaj na slici e46 kupe,i samo cu ti reci da ne da nema razlike nego NI NI! Razlika je u tome da M3 ima dva shkrge iznad prednjih tockova,da ima 4 izduva, i da ima kontrolnu tablu graviranu do 300. Sve ostalo buraz je isto potpuno. Ne treba pominjati da su motori malo razliciti i to je to. Od izgleda sto te ineresuje nema razlike.

Zanimljiva konstatacija...ja recimo vozim 330d,aj mu postavi gume ispod 17?kod 320d mogu i 15ke,zasto?zato sto su diskovi mnogo veci kod 330d,razlikuku se aamortizeri,delovi vesanja,sve covece,a o m3 da ne pricamo,meni su prednje plocice iste kaso kod m3 e 46,postavi ih na 320 ;) ???

Link to post
Share on other sites
  • 4 months later...

Ima li neki vlasnik e46ice da se u ovome nije pronasao?

People ask you what kind of car you have and you say "An E46" rather than saying BMW 325, 330, etc., and then just stand there with a smug look on your face as they stare back with a puzzled look on theirs.

You know you own an e46 when you catch yourself admiring your own angel eyes in the reflection of other cars.

When you park your car in a parking lot, you park it away from everyone else and, as you walk away, you look back at it. Twice. :D

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Ima li neki vlasnik e46ice da se u ovome nije pronasao?

People ask you what kind of car you have and you say "An E46" rather than saying BMW 325, 330, etc., and then just stand there with a smug look on your face as they stare back with a puzzled look on theirs.

You know you own an e46 when you catch yourself admiring your own angel eyes in the reflection of other cars.

When you park your car in a parking lot, you park it away from everyone else and, as you walk away, you look back at it. Twice. :D

auuuuuuuuuuuuuuuuuuuu pa lepsu poeziju nisam cuo :D

Link to post
Share on other sites
  • 1 year later...
  • 8 months later...

Pozdrav,posto sam nov clan pa mi ne ide nesto od tastature da kopam po istoriji da nadjem,molio bih da mi neko da osnovne karakteritike 316i 1.8 2004 god .kupio sam ga pre 5 dana i to mi je prvi \bmw

\ima ugradjen sekvent plin u rezer. tocku.presao je 117.000 i italijan je

Hvala puno na odgovorima

Link to post
Share on other sites