Problem sa plinom


Recommended Posts

  • Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ipak nije to taj šraf :D ali našo sam koji je i zavrnut je do kraja.Ler sam spustio popuštanjem šrafa za ler na rasplinjaču.Ide ,baš fino ide,zakucava na 6000 obrtaja bez problema,ne znam kolko troši i ne interesuje me.

Link to post
Share on other sites

Dopisujem se sam sa sobom al jbg kad stavim 4.4 u kocku nikom neću da pokažem :P :P

Ne ide onako guši ga plin na leru ružno radi,trese,smanjio sam plin ali sam smanjio vazduh tako što sam zaštopao crevo obeleženo na slici.Sa obzirom na to da se auto vozi na plin ne verujem da će imati ikakav uticaj na rad motora.

crevo.jpg

Link to post
Share on other sites

Ma nisu to muke nego sam ja picajzla,a da je gadan jetronik jeste.

Sve ovo nebi bilo problem da nije uništena benzinska instalacija da se auto propisano pali na benzin a kasnije prebacuje na plin.

Jedino što bi isto pomoglo je ugrađivanje rasplinjača za karburatorske motore,sa onim crvenim "čok" dugmencetom,tj. da samo prilikom paljenja ubacuje dodatno plin.

Link to post
Share on other sites

Ma nema to veze,ja imam vakumski uredjaj,taj cok mi nije ni povezan,palim direktno na plin i pali na pola kljuca.. Proveri razvodnik,daj ga malo u ranije paljenje pa vidi sta ce da kaze. i jos jedna stvar,primetio sam na jednoj slici da ti je sraf za ler na isparivacu dosta zavijen,e taj sraf bi trebao da bude odvijen od prilike dok ti se ne pojavi onaj gladak deo plastike,ako me razumes.. Na 95% automobila je tu savrsen ler i smesa

Link to post
Share on other sites

Pali on na pola ključa,pomerim li malo ranije neće da vuče,malo kasnije neće da pali.A što se šrafa tiče kad ga odšrafim na toliko padnu obrtaji ali motor neravnomerno radi i smrdi na plin katastrofa.

Link to post
Share on other sites

Tebi definitivno ti vakumi prave problem,kod tebe je sve suprotno od onog kako bi trebalo :) Inace bi u ranijem paljenju trebao bolje da vuce i lakse pali. Oteraj to kod nekog ko ima delova i menjaj oko usisa jedno po jedno,sva ta vakum creva i ostalo. Pa onda troboskop i paljenje 15-20 stepeni u ranije da nebi imao detonacije i da bi vuko kako treba

Link to post
Share on other sites

Ma jok druže ovaj motor gura ulje u vodu i moraću da ga menjam,m20 je to i uporno odbija da umre,dok se ne natalože neke parice trudim se da ovaj motor bude u funkciji...a i volim da se igram :e30: tako da ne menjam ništa, a uzeću neki dan stroboskop od druga da ga uštelujem kako valja da ne gatam,mada po meni to je to,dobro ide,pali na pola ključa,ne detonira..e sad vakumi,vakumi :angry:

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Evo jednog od rešenja za plin kod jetronica,guma na usisu je ..neka tamo,i creva su prespojena na drugom mestu,a sviđa mi se ovde i veličina hladnjaka,ovaj neće tako lako da prokuva :)

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Plin je govno najveće na svetu i dabogda crko onaj ko ga izmisli...danas sam uspeo da osposobim auto da...recimo da radi na benzin...joooooj kako lepo ovo ideeee :e30:

Link to post
Share on other sites

Što, paljenje je njemu odlično i on super radi na plin,ali je venturi u pitanju tako da nema šta tu da se priča.

Njega zeza nešto od elektronike,neki senzor,protokomer ili nešto slično,dobija previše goriva za rad na leru i niskim obrtajima,e na višim probije i tera.Ja sam samo srećan jer sam ga prvi put provozao na benzin, i to je za mene mali uspeh ko zna kad je mučenik zadnji put vožen na benzin.

Link to post
Share on other sites

moja sotona na plin nepali,samo na benzin,pa tek onda prebacivanje na plin,i moram uvek imati benzina i mora raditi na benzin makar kako tako...a u planu je izbacivanje ovog neadekvatnog plina i ubacivanje sekventa...

Link to post
Share on other sites
  • 4 years later...

Ajde da dignem malo temu iz mrtvih :)

 

Drug je kupio nekog frankestajna e30,motor m10b18 na koji je ubacen plin. Pre nego vece ga je nesto isturirao,auto se samo ugasio i od tad ga nije moguce upaliti.Proveravali plin dobija,vergla sve ok ali nece da upali.Pokusavali smo da gurkom,pustali ga niz liticu,potrosili 2 akumulatora i nista. Auto ne radi na benzin tako da ne mogu da ga testiram dal je samo plin u pitanju ili motor. Sutra ce ga odslepati kuci pa cemo da premerimo kompresiju,da li baca varnicu,kakve su svecice,filter plina i da li ima neki fals vazduh. Da li neko ima ideju sta se desilo frankestajnu i sta bi jos pored navedenih opcija trebali da pretresemo?

Hvala unaped

Link to post
Share on other sites