abs i konstrola proklizavanja ne radi !?


Recommended Posts

U pitanju je bmw 3i8i e46 2003god drugar je imao bliski susret sa ivicnjakom prednjim desnim tockom. Iskrivljena glavcina i i viljuska, isto je zamenjeno e sad kad sam sve to zamenuo (stavljeni polovni delovi) sija lapmica za abs i isti ne radi kao i kontrola proklizavanja ne moze da se ukljuci, sve je namontirano kao sto je i bilo. U cemu moze da bude problem senzor za abs se nalazi u glavcini kako sam ga skinuo tako sam ga i vratio bez problema i komlikacija ali ne radi...

Molim za savet i misljenje.

Link to post
Share on other sites

Ne mora da znaci da je senzor, uradi optiku na autu ako već nisi (u svakom slučaju treba zbog radova na trapu), zatim ako se ne ugasi posle 10-15 km, teraj na dijagnostiku da ti pobriše greške, naravno neka ih prvo pročita, ako brisanje grešaka ne ugasi lampicu neka ti na dijagnostici uradi kalibraciju volana (ako na dijagnostici pročita da je senzor neispravan jbg.).

To sa lampicama se meni desilo u dva slučaja (meni su sijale lampice za kontrolu proklizavanja i od ručne, obe žuto):

1. Kada sam menjao izvode iz letve volana, magarac je toliko zategao kad je montirao da su prednji točkovi stajali kao pačije nogice, posle optike 10-15 km se ugasilo (ne mogu da se setim da li je u vožnji ili prilikom sledećeg startovanja motora, možda sam ga i 2-3 puta ugasio-upalio)

2. Kada mi je bio slab akumulator tokom zime, senzor pobrljavio i prijavio pogrešnu poziciju volana, odradio čovek kalibraciju volana na BOSCH-ovoj dijagnostici i nestalo kao rukom odnešeno B) (naravno posle sam morao kupiti nov akumulator :angry: , da me ne zaje*ava više)

Link to post
Share on other sites