Recommended Posts

Imam jedan problem sa cajgerom koji mi niko ne može riješti :angry: kad je toplo vrijeme ne radi mi kilometar sat, kad je hladno vrijeme radi uredno :huh: ostali pokazivači su uredni.....e sad stavio drugu tablu identičnu ISTO se dešava, a moja radi kod drugara u autu. Bio sam kod tri električara, i dobio slom živaca od kretena i nadrimajstora :shout: samo kažu: zamijeni tablu, to je do table ko da sam debil od juče pa nisam sve probao.

Elem primijetio sam slučajno da kad skinem cajger i otkopčam ga sa konektora, svijetli mi lijeva prednja pozicija :blink: e sad ko je tu lud i šta da radim :angry:

Link to post
Share on other sites

Pitaću...al malo ko da ima svi mi nude WD-40 <_< a i nije skup sprej oko 3 eura je...što veliš treba malo, ja sam prije 5 godina kupio WD-40 srednje pakovanje i samo ga nisam kao dezodorans koristio, a nisam ga ni pola potrošio :lol:

Link to post
Share on other sites

nije wd za to sti ti treba, onaj ko ti je rekao da kupois wd nema pojma o cemu prica. kupi onda kontakt sprekj pa naprskaj, sacekaj minut dva i utakni i vidi sta se desava, ako je problem neki tu verujem da ce ga resiti,ako je na ploci samoj to je vec druga prica

Link to post
Share on other sites

Ma znam za šta je WD-40, za kontakte je WD-60 ali ga nema uzeti kod nas.....ne vjerujem da je na kontakt ploči problem (ako na nju misliš) i druga tabla se isto ponaša kad je utakneš :acute:

Link to post
Share on other sites

Mah...išao sam kod stručnjaka :pleasantry: za instalacije pa mi rekoše mijenjaj tablu....jah, ko će se znojiti i raditi na vrućini ima se posla i para <_<

Link to post
Share on other sites

Ako je davac dobar, a sa drugim satom isto onda ostaje samo jos dzek na tabli ili instalacija izmedju davaca i sata

Na belom dzeku koji ide pozadi na sat nadji braon i braon crvenu zicu pa proveri unimerom kablove od dzeka na satu do dzeka na davacu

Link to post
Share on other sites

Ima još jedna stvar ako imaš upaljene lampice za abs onda je problem sa senzorom zadnjim levim i zbog koga kilometar sat neće da radi.

A ako to nije taj slučaj onda samo dijagnostikom možeš videti u čemu je problem.

Link to post
Share on other sites

Druze..Rec je o E30 modelu a ne o e39... Njemu senzori ABS-a nemaju ama bas nikakve veze sa bilo cim drugim osim ABS-om! :)

Instalacija je u prekidu negde sigurno...

Moras da da propratis zice i da ih ispitas unimerom kao sto ti je Casper napisao!

Link to post
Share on other sites

Otvorio sam tablu i detaljno sprejem očistio i konektore na tabli i žicama....e sad proradio je kilometar sat al bilo je kišovito ovih dana i prohladno pa sad <_< jbg ko bi znao....Drugo, ponekad zaglupi pokazivač goriva i ne radi, i to kad god skinem tablu ili iskopčam kleme sa akumulatora, pa poslije određenog vremena proradi i pokazuje normalno (ili kad ga kvrcnem po tabli ili cajgeru) mislim stvano je enigma :huh: al vozaću ovih dana pa ću sa javiti šta bude...unimjer nije ništa pokazao sumnjivo kod pregleda.

Link to post
Share on other sites

Opet čim je toplo ne rade kilometri :angry: i ne radi opet rasvjeta desne strane odnosno obrtomjera a zamijenio sijalice.....sad je crklo zadnje svjetlo, a netom prije bila crkla prednja desna sijalica....i da, svijetluca mi znak akumulatora na instrument tabli , alnaser je uredan i pregledan prije sedam dana i zamijenjen mu remen :huh: stvarno više ne znam šta da radim, sutra električaru i dežuram sa montiračem kraj njega baseballbat.gif pun mi kufer nadrimajstora i lezilebovića :angry:

Link to post
Share on other sites

to mi smrdi na losu instalaciju ...

kad je vlazno ili hladno preko vlage dobija nasumicno kontakt tipicno za losu instalaciju ( nagadjam ali sam imao isti problem sa jednim autom i sve sam pocupao kablove i zamenio )

proveri zice ili nadji ceo kabal sa konektorima

Link to post
Share on other sites

Kao sto su rekli, smrdi na masu. Uz instalaciju pogledaj i samu tablu, lemove na konektoru i stampane vodove (pogotovu one od mase).

Link to post
Share on other sites

Juče bio kod majstora električara....problem bio u tabli (jašta al eto nek bude <_< )pomijenjao sijalice i kaže sredio konektore i ploču pregledao, i dole na diferencijalu očistio konektor i ponovo spojio, navodno trule žice bile :unsure: sad zasad radi tabla uredno....ali i dalje počne svjetlucati znak akumulatora na tabli, a uredno puni akumulator...e svašta <_<

Link to post
Share on other sites

Danas mi auto u po bijela dana kad ga doveze na parking i ugasi ostade bez struje u akumulatoru :suicide2: :shok: pa ne mogu da vjerujem!!! Izgleda ne puni ga, ganjc je nov akumulator, a lijepo sam rekao liku u servisu da vidi zašto svijetli lampica akumulatora i pregleda to, što je potvrdio da je ok sve :unsure: ....neko će dobiti po glavi stanovnika sutra :treaten: :vava:

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Riješio sam cajger sad radi...ali non-stop crkavaju sijalice osvjetljenja cajgera :angry: ne znam koji je ovo put po redu da mijenjam sijalice svako sedam dana jedna crkne :angry: ovo stvarno više nema smisla al nikako..... :treaten:

Link to post
Share on other sites
Guest Sale Formulica

evo i ja da se nadovezem na temu posto imam slican problem,prvo je pocela obrtaljka da me zeza kao radi ali zastajkuje iliti ne dize i spusta ravnomerno nego kao da zaglavi negde pa proradi a kilometar sat radio normalno a sad crko kilometar sat a obrtaljka radi normalno aj pomozite ako neko ima predstavu sta to moze da bude ??? da dodam ostali pokazivaci rade normalno .

Link to post
Share on other sites