Recommended Posts

  • Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pa, ako imas plin i sumnjas da gubi negde vodu, a zamenio si hladnjak novim, onda pogledaj ispod isparivaca plina da li curi, opipaj da li je mokro u tom delu, oko creva vode koja ulaze u isparivac plina, najcesce tu pusta. Nekad toliko malo da nije lako bas primetiti, ne ostavlja baricu i sl, ali bi moralo sad s obzrim na spoljasnju temp da se primeti. Stavi neki karton ispod pa sacekaj. Proveri takodje da li ispusta u toku rada motora.

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Oddo_mne said:

Mislis na racve koje idu na isparivac ili neke druge? da vidim da ih zamijenim, ako nije previse posla i para, ako se mogu one samo mijenjati, da ne ide komplet isparivac

Dam to su te racve najcesce. Nije problem da se zamene ili "zarencuju" ili zadihtuju silikonskom pastom i sl. malo je pipavo, ali u sustini nije nauka, rade to plinadžije, mada moze i bilo koji majstor koji je imao dodira sa plinskim uredjajima na autu. Bez obzira sto ta voda brzo ispari, trebalo bi da bude malo mokro bas tu oko isparivaca, ispod, na racvama itd...opipaj, osvetli dobro, prodji prstima, trebalo bi da se oseti mokro ako pusta tu. 

Link to post
Share on other sites

Ne mora da budu mokre racve. A ne mislim na ulaze oko isparivaca nego tamo gde se uzima voda za isti. Znaci one koje su stavljene na ulaz i izlaz na creva od malog hladnjaka kabine. Te iste zameni metalnim. I na isparivacu nisu racve nego obicni holenderi, na njemu se nista ne "racva". Na holenderima imas najcesce gumicu, koja se zameni. Takodje vidi da li ti rashladna tecnost smrdi na plin, ako smrdi moze da pusti i preko membrane u usis, i kontra, plin u rashladnu tecnost.

Link to post
Share on other sites