Recommended Posts

Pomagajte drugovi :)

Imam problem sa losom smesom (smrdi na izduvu - stipa za nos i oci) i ler gasom (neravnomeran i nizak). Motor M44B19.

Problem sam nasledio od predhodnog vlasnika. Naravno prvo sam krenuo od fals vazduha pa tako proverio sva creva, zamenio ona koja su morala i predihtovao usisnu granu. Potom proverio uzubljenje i zamenio sondu (bila je za menjanje) i oprao dizne u ultra zvucnu kadicu. Cistio sam CCV ventil i zamenio motorce ler gasa. Problem je i dalje tu. Sta vise sada je jos veci jer sa novim motorcicem ler gasa uopste ne moze da radi jer mu obrtaji dolaze skoro do 0. Inace predhodno motorce je neko raspertlao da bi mu tu nastelovao ler gas. Naravno samo je privremeno resio problem. Inace auto fenomenalno ide jedino sto malo trosi zbog ovog problema. Dijagnostika ne pokazuje nista... :( E da, ujtru pali iz drugog puta i uzasno lose radi nekih dva tri minuta. Sramota me svakog jutra ispred zgrade :unsure::D

Ima li neko ideju sta da mu radim :)

Link to post
Share on other sites

Svecice su skoro stavljene nove. Jedino su malo onako bele. Nije im boja bas kako treba. Razlog tome je losa smesa.

Protokomer stavljen nov. Bar mi je tako rekao predhodni vlasnik. Ne verujem da laze jer se vidi da je i crevo od njega do usisa promenjeno.

Mada ipak cu probati sa drugim... samo da nahvatam nekog ko ima isti.

Link to post
Share on other sites
Dijagnostika ne pokazuje nista...

ovo je nemoguce ili neko ne zna da gleda. dijagnostika nisu samo greske. nadji ko zna da cita parametre dok motor radi. dizne ako nisu ciscene odgovarajucem tecnoscu mozes da ih bacis. bele svecice i nesagoreo benzin u isduvu ne idu jedno sa drugim. uradi CO2 test.bele svece, nizak ler, paljenje iz drugog puta i nemiran rad lice da je prno diftung glave.

Link to post
Share on other sites

Upali on ujtru iz prve ali mu je ler toliko nizak i los da se odmah i ugasi a nece gas da primi. Odmah posle upali i onda moze gas da primi pa ga malo drzim na gasu ~1500 obrtaja da bi se stabilizovao i koliko toliko poceo normalno da radi (sve to traje celih 10 sekunde). Dizne su oprane provereno odgovarajucom tecnoscu i od tada auto jedino nema da cima pri naglom dodavanju gasa i slicno. Dakle uspesno pranje... Sumnjam da je glava ali nikad se ne zna. Pasce skidanje ukoliko sve moguce opcije ne uspeju. ;)

Da li moze da zeza senzor polozaja gasa? Ne bi me iznenadolo da je neki naucnik uzeo da ga steluje pa da je nesto tu zeznuo.

Jutros sam ga iskljucio i na hladnom startu upalio lepo i imao visok ler par sekunde sto je posle dovelo da nastavi "normalno" da radi ali naravno opet neravnomerno - neposredno nakon starta sam ukljucio senzor.

Probacu sada tokom vikenda sve opcije pa pisem sta sam uradio... pa makar mu ugradio karburator od lade :D i to dvogrlni :D :dance: (salim se naravno)

Link to post
Share on other sites