Automat za brisace


Recommended Posts

Kisa nekad pada jace nekad slabije a na autu kad ukljucim brisace na interval uvek isto vreme. Nekad je to sporo a nekad metlice deru po staklu. I tako resim da napravim, cini mi se korisnu spravicu. Napravio sam automat koji radi na sledeci nacin: rucica brisaca se podigne u polozaj jedan i vrati se u nulu (brisac je odradio jednom). Kad napada kisa ponovo se stavi rucica u polozaj jedan i pali se brisac. Rucica se ostavlja u polozaj jedan a brisac radi u tom vremenu dalje. Ako hoce da se promeni vreme vraca se rucica u nulu i ponavlja postupak.

Evo slike kako izgleda to malosokocalo, malo je losa slika

01052013114.jpg

Ovo je detalj prilikom ugradnje

01052013115.jpg

Ja sam se odusevio kako radi a nije tesko za ugradnju.

Ako nekog interesuje dacu mu komplet kako se radi.

Uredjaj cu staviti i u oglase pa ako neko hoce da ugradi a ne moze sam napravi automat mozemo da se dogovorimo.

Link to post
Share on other sites

Pa da, ti odredjujes period kad se ukljucuju brisaci i to samo rucicom. Automat pamti vreme za koje si ukljucio brisac i u tom intervalu radi. Prvo sam hteo onaj klasicni automat da pravim ali nisam hteo budzim potenciometar i dosao do ovog.

Link to post
Share on other sites

Intervala ima koliko hoces :), sam odredjujes rucicom brisaca. Ukljucis brisac da jednom odradi i iskljucis. Kad napada kisa ukljicis rucicu i ostavis je a brisaci rade u tom intervalu. Znaci interval je promenljiv, koliko ti treba. pozz

Link to post
Share on other sites

Drago mi je da je sve u redu i nadam se da ces biti zadovoljan kako radi :) . Ja nisam mogao da docekam kisu da drndam brisac :D . pozz

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...

Skroz sam zaboravio da napisem jos detalj vezan za ovaj automat. Ako su losije gume na brisacima, pre nego sto se da kontakt rucica brisaca se stavi u polozaj 1. Kad se posle ukljuce brisaci svaki takt brisanja ima dva brisanja.

Link to post
Share on other sites
  • 10 months later...

Da li je neko ovo ugrađivao na e36 ? Deluje mi kao super fora, pošto ovaj default automat me izluđuje. Jedino što mi se sviđa kod def-a je to što kada auto stane, stanu i brisači.

Šta se dešava kada se ručica ostavi u položaju 1? da li def automat i dalje radi ?

I da li se zadržava ova funkcija da kada se auto zaustavi, da se zaustave i metlice ?

I da li još uvek ovo prodaješ :) da ne bude da lajem u prazno :)

Link to post
Share on other sites

Automat ima funkciju samo kad je rucica u polozaju 1 i vazi ti vreme koje odredis.

Kada stanes brisaci iz stalnog brisanja prelazi u interval ali po fabrickom jer ti je rucica u polozaju 2 i tu ne igra ulogu automat. Ako stanes a rucica je u polozaju 1 ostaje ti vreme koje si odredio.

Prodajem.

Link to post
Share on other sites