Recommended Posts

Upalile mi se navedene lampice. Na dijagnostici pokazuje da je neispravan zadnji desni senzor blokade kretanja. Ranije mi se desavalo da se upale sve lampice (asc, abs i rucne) a nekad asc i abs, ali se posle nekog vremena ugase. Zadjih par dana svetle sve tri i ne gase se. Nezgodno je sto ne radi abs a mislim i asc. Gde da nadjem senzor, koliko otprilike kosta, i da li je moguce da je zveknulo jos nesto sem senzora.

Zaboravih da napisem i da otkako mi se ne gase lampice auto nekako cudno reaguje na gas. i pri minimalnom dodavanju i oduzimanju gasa nekako cima kao da ima previse snage.

Link to post
Share on other sites

Proveri dobro senzore ABS-a i ožičenje istih... Ne znam na E46, ali kod E39 takvi simptomi umeju da signaliziraju i problem sa ABS/ASC ECU jedinicom, gde obično pomaže remontovanje iste (oko 100e), i to najčešće kod onih E39-tki gde je ista u motornom prostoru (ne znam gde je kod tebe, ali ako je u motornom prostoru onda je prilično verovatno da može biti to).

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...

Zamenjen zadnji desni senzor abs i sve je u redu. Nema vise ni cimanja jer senzor ocitava i brzinu kretanja i povezan je sa asc-om protiv proklizavanja pa kad ne radi asc ne ocitava brzinu i ne reaguje kad auto hoce da prokliza pa zato grublje reaguje na gas (sto mi se i svidelo u jednom trenutku).

Za mejl su mi trazili oko 5000 a neki votran ili nesto slicno sam platio oko 2000din.

Hvala kolegama sa foruma koji su mi nudili polovan senzor koji se inace tesko skida sa polovnjaka jer se o 90% slucajeva osteti za 70e. Najbolje proverite cene novih pa uporedjujte sa polovnim.

Link to post
Share on other sites