problem obrtomer i pokazivac temperature...


Recommended Posts

U kom momentu ti crkava osigurac? Mozda nije problem u tabli nego na drugom mestu. Taj osigurac napaja jos nesto ne samo instrument tablu ali ti primetis na tabli. pozz

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

mozda ti neki kabal dodiruje masu pa ti osigurac crkne. meni je se isto to desavalo. vozim vozim i crkne osigurac ne znam tacno koiji odjednom temepratura i gorivo i sat sve se izgubi na tabli. kasnije se setim da sam iskopcao kablove od rikverc svetla s mjenjaca i dodirivalo masu i stalno tako crkavao dok nisam izloriao. tako je nesto i kod tebe samo pitanje koji kabal :D kod mene ne radi obrtomer a ne znam zasto :angry:

Link to post
Share on other sites

Kad sam kupio auto kod mene je bio isti problem. Stavim novi osigurač, upalim auto i sve radi normalno. Tek u toku vožnje (pri polasku ili kasnije, nema pravila) prestane da radi obrtomer i merač potrošnje. Isto je bio u pitanju osigurač 10. I dok ne stavim novi osigurač ne mogu da upalim auto. Vrlo brzo je ustanovljaneo da je na jednom mestu bila ogoljena žica od rikverc svetla i čim pipne masu izgori osigurač. Izolovana je žica i rešen problem. Vidi šta ti je sve vezano na osigurač koji strada pa potraži rešenje u tom pravcu. Pozdrav! :)

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...

Pozdrav!

I ja imam sličan problem na BMW 520i e34. Neradi mi obrtomer, pokazivač potrošnje, i temperature. rastavljao sam tablu, zamenio baterije, na oko nema nekakvih oštećenja ili da je nešto "crklo" na tabli pa sumnjam da je problem negde drugo, ako neko može da mi kaže šta da pogledam još, i koji osigurač je na 5-ci za obrtomer. Ps. prije nego što je stao, obrtomer je počeo da ludi, i onda više ni makac.

Link to post
Share on other sites