Recommended Posts

evo mene ponovo sa istim pitanjima i istim problemom. sad sam rastavio sve i slikao sve detaljno i ako ga sad ne napravim odustajem. na linku ispod su sve slike i od motorne instalacije, i u ladici sto ima kablova i u satu iza ona 3 dzeka. koliko sam skontao trebam na jectronicu da izvojim crno plavi kabal i s njega da prespojim zicu direktno na crni kabal na plavom dzeku na satu to sam vec radio i nista se nije desavalo. samo kad ugasim auto obrtomjer skoci na 500-600 obrtaja i tako stoji dok je auto ugasen i potrosnja se isto pomakne na 4litra. mozda nesto nisam dobro spojio bio sad cu probati jos jednom ako nije to onda ne znam gde da pogledam konektor bombina ili sta vec. evo slika na linku molim nekog strucnijeg da mi objasni sta i kako :)

Link sa slikama :

https://www.facebook.com/borko.borkovski.9/media_set?set=a.800170720028347.1073741825.100001062797939&type=3&uploaded=31

tu sam slikao detaljno sve, motornu instalaciju, instalaciju u ladici i instalaciju koja se kopca u sat. pomagajte :)

Link to post
Share on other sites

gledajuci slike od nazad, na trecoj slici imas crno plavu zicu sto ide u belu dzeksnu na nju namotaj drugu zicu i nakaci na plavu dzeksnu kod inst. table i to bi trebalo da bude to, onu drugu crno plavu zicu sto si nasao u gomili ne diraj

http://postimg.org/image/flih2nx89/

Imao sam slucajno iste boje zicu tako da te to ne buni, znaci sa dzeksne na sat i to je to

Link to post
Share on other sites

imam to je taj dzek sa slike samo sto sam skinuo plavu plastiku zbog pinova da bolje vidim. to je plavi dzek ali me interesuje na koju zicu da spojim na crnu predpostavljam?

Link to post
Share on other sites

evo spojio sam kabal vidi se na snimku ja mislim da tako treba. obratji nece ni da se mrdnu. vidi na snimku jel sve spojeno kako treba ako jeste da vidim sta treba dalje da radim. uglavnom ovako ne radi evo link od snimka ispod :

https://www.facebook.com/photo.php?v=694229003958229&set=vb.100001134085435&type=2&theater

Link to post
Share on other sites

nemoguce da niko ne zna sta je s obrtaja. spojen pin1 sa komp-a i crni kabal pin7 na plavom dzeku na satu obrtomjer i dalje ne radi. sat provjeren vise puta stavljan u drugi bmw i radi savrseno. gde greska?

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...

zna li neko da opise kako radi uopste obrtomjer od e30 m10. odakle dobija puls gdje ga salje kako sta? ja nisam najbolje upucen, koliko sam citao i mogao nauciti s interneta puls dobija sa bombine, bobina salje singlan na komijuter u ladici, odatle ide na tablu na obrtomjer. ali imaju neki releji. stoje na lijevoj strani neke tri releja. pitao sam jednog mehanicara rekao mi je da je jedan relej od pumpe, jedan ugao paljenja i jedan je za obrtaje pa me zanima mozda je tu neka greska? moze neko da mi pomogne lud sam bez obrtaja :)

Link to post
Share on other sites