Polovna ili nova soferka ?


  

21 members have voted

  1. 1. Polovna ili nova soferka ?

    • Polovna (original BMW)
      13
    • Nova (5 godina garancije)
      8


Recommended Posts

Neki dan kad sam prao auto, izgrebao sam shoferku, poludio sam. Vjerovatno je neki kamenchic bio u spuzhvi, i ostavila je par ogrebotina, koje se bash vide kad je sunce. Ima li joj spasa, mozhe li se to ispolirati?

Link to post
Share on other sites

Zavisi koliko je duboko izgrebano. Plice ogrebotine mogu da izvuku,vidi sa nekim ozbiljnijim glass servisom.

Gledao sam jednom na tubu :

Nisam nikada probao, pa ne znam da li ima ovaj efekat.

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Dva puta sam menjao šoferku i oba puta sam uzimao novu kopiju. Cena nove originalne je za mene preterano skupa tako da se nisam odlučivao za tu varijantu. Nikakva "dioptrijska" zakrivljenja ne postoje kod kopija. Poliranje se ne preporučuje kod ogrebotina jer bi tada verovatno došlo do stvaranja tog efekta. Ne znam da li je sada tehnologija napredovala ali koliko sam upućen ranije su se pukotine do 2cm rešavale u servisu ako se ne varam punjenjem silikonom.

Link to post
Share on other sites

Zvao sam Deltu i cena nove je oko 42,500 dinara, plus ugradnja. Nova Securit u servisu sa zamenom je od 21,000-23,500 dinara. Cena originalne polovne je 70e bez ugradnje a ugradnja je oko 30-ak eura. Dakle, oko 100e je polovna.

Jos uvek nisam odlucio niti montirao jer sam na odmoru. Kada se vratim onda cu da odlucim koju da stavim.

Link to post
Share on other sites

Ako se odlučiš za novu kopiju preporučio bih ti da je staviš u "Sve za vaš auto" na starom sajmištu, jeftinije ćeš proći od te cifre, bar sam ja tako prošao. Što se tiče garancije koja se ovde spominje, daje se garancija na lepljenje.

Link to post
Share on other sites
  • 9 months later...

primjetih danas da je napukla soferka u djelu dje je zalepljen retrovizor. Par puta sam ga lepio jer je otpadao na suncu malopre kad sam prao auto vidim da je napukla na dva mesta i to bas na tom djelu dje je lepljen retrovizor... Jesu sta spale cene ovih soferki jer prepostavljam da cu morati menjati je uskoro...?

Link to post
Share on other sites

Ja sam na prosloj e36ici imao istu pricu. Nastala je pukotina kada je sin povukao retrovizor.

Sta znam, ja sam na jednom bivsom autu (ford escort) stavii tu "zamensku" i nikad vise. Videli su se kao neki prelomi slike na odredjenim mestima. Bas sam se smorio bio. Platio sam je kao polovnu. Poucen tim iskustvom, na proslom bineru sam stavio polovnu, i bio sam zadovoljan. Sa tom polovnom je i otisao od mene ...

Link to post
Share on other sites
  • 3 years later...

Meni je na kockici pre jedno 3-4 godine malo naprsla soferka od kamencica. Vremenom se sirila crta koje je zauzela skoro celu polovinu soferke. Uglavnom sam tako vozio, medjutim na tehnickom su mi rekli, da zbog ovih novih pravila, trebao bih da zamenim. Jbg, uzeo sam polovnu original, sa onom zelenom crtom gore, tako da uskoro menjam. Zanima me da li je original ipak bolja opcija od neke nove kopije ? Da li je tacno da su kopije iz samo jednog sloja stakla ?

Link to post
Share on other sites

Iz licnog iskustva:

1. Original

2. Ako ne moze original (preskupa a ne pokriva osiguranje) - zamenska "iz prve ugranje"

3. Polovna originalna

4. Nikako kineska (na fordu sam menjao, imala je "dioptriju" :) ).

Link to post
Share on other sites
  • 2 years later...

ja sam prije 3god dok sam vozio e46 zamjenio soferku za 70e ( sa ugradnjom) novu kinesku i nikakvu razliku nisam primjetio u odnosu na staru vezano za dioptriju koju spominjete...


Sent from my iPad using Tapatalk

Link to post
Share on other sites