Recommended Posts

Pozdrav svima na forumu.

Evo konacno da se pohvalim da sam i ja napokon kupio svog prvog BMW-a. Nije nesto mlad ali za mene je ispunjenje mog decackog sna, a i za takvog sam samo i imao para :)

Kupljen je posle mnogo peripetija i trazenja u Novom Sadu. Inace kao sto pise to je E46 dizel 2000. godiste. Presao je po satu 216.000.

Iskreno kad sam ga kupovao vise mi se smucilo obilazenje i trazenje savrsenog auta za te pare sto sam imao i na kraju sam kupio po osecaju. Ono sto je prodalo ovaj auto je prica vlasnika koji ga je uvezao u Srbiju pre vise od godinu dana. Videlo se da nije sve u najboljem stanju ali auto je ipak 14 godina star i najbolje ocuvan od svih sto sam pogledao te sam se odlucio da ga pazarim. Da skratim pricu evo slika

ktpx.jpgnhpw.jpg8xi8.jpg

qx5q.jpg1jn2.jpgmp4ru.jpg

nscmo.jpgyyxt.jpgu04dy.jpg

Nakon pocetnog odusevljenja autom odvezao sam ga u servis da proverim sta tu sve treba da se radi. Videlo se i na prvi pogled da su diskovi pri kraju ali zeleo sam da znam sta se krije "ispod haube".

Dijagnostika i provera iskusnog majstora je rekla sledece:

Zameniti prednje diskove 2kom.

Zameniti zadnje diskove 2kom.

Zameniti obe zadnje opruge 2kom.

Zameniti pletenicu auspuha

Zameniti prednju R viljusku komplet

Prespojen hladnjak izduvnih gasova

Motor dosta masan po dekli i na turbo kompresoru

Pred zimu proveriti system grejanja motora-hladan start

Krenuo sam polako da ga sredjujem. Zamenjeni su zadnji diskovi i plocice i stavljene nove opruge. Prilikom zamene diskova ustanovio sam da su zadnji tockovi blokirali tj da se nisu okretali onako kako treba pa je auto nakon zamene diskova prosto poleteo i naravno poceo manje da trosi :)

Hauba je prefarbana komplet juce jer mi je neko izgrebao u medjuvremenu na parkingu, a i imala je puno ostecenja od kamencica. Kupljen novi BMW znak za haubu umesto pohabanog starog :)

Moja avantura se nastavlja...

Link to post
Share on other sites

Srećno, jep autić ali volan je očajan :D ;)

:D da da totalno si u pravu. Razmisljam da ga zamenim sa trokrakim. Video sam da je po oglasima oko 150Eur sa komandama. Da li bi to moglo da se izvede i da li bi mogle komande na volanu da se zbudze?

Naravno prioritet su mi prvo ove popravke ali valjda ce i to doci na red.

Link to post
Share on other sites

lep autic, nek je sa srecom...........kolko si ga platio ako nije tajna???

Nije tajna naravno. Kostao je ravno 4000 Eur. Registracija mu je bila vazeca jos 10 meseci.

Link to post
Share on other sites

Lepa trojka. :good:

Sto se volana tice, sve je izvodljivo i sve moze. Pisano je na forumu, prelistaj malo. ;)

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Juce zamenjena pletenica auspuha u Auspuh Servis Rile. Sve pohvale za majstora. Dosao ostavio auto za sat i po vremena javili da je gotovo. Cena sasvim korektna 5000din ruke i deo za razliku od 8000 koliko su mi trazili kod nekih.

Link to post
Share on other sites
  • 4 months later...

Od kako sam zamenio pletenicu auspuha ništa nisam sređivao na autu. Preko leta sam ga pošteno istestirao i napravio skoro 3000km za 16 dana. Malo pre ovog puta sam zamenio dotrajalu ručicu menjača tj. ne celu ručicu već ono što se natakne na ručicu. Stara mi je bila baš pohabana i znala je da se izvuče i onda ubacivanje u brzinu je bilo katastrofa. Naručio sam preko ebaya novu plasticnu od M modela.

2n1dzdu.jpg

I skoro su mi stigle M papučice kupljene preko Aliexpressa. Juče su montirane i to sada izgleda ovako.

nexqw4.jpg1zx2ulj.jpg

Pored toga zamenjena sva 4 grejaca, filter vazduha i filter turbine (ako sam dobro razumeo ćaleta). Ima još stvari koje bih voleo da sredim, ali polako nisam baš u mogućnosti tolike pare u auto da uložim.

Ideja mi je da prefarbam unutrašnje lajsne u sivu boju da bi se slagale sa ručicom menjača i papučicama, možda da premostim u ovom fabričkom radiju i povežem bananicu da mogu da puštam normalno muziku sa nekog mp3 plejera ili telefona, pošto mi se ne ugrađuju neki bezveze plejeri. Razmišljao sam i o nabavci ovako nečega

http://www.aliexpress.com/item/2din-Pure-Android-4-2-Car-Dvd-Automotivo-Player-For-BMW-E46-M3-318-320-325/2027564567.html

Ali ne znam koliko je ovo dobro, a i cena mu je malo jača plus shipping koji mora da se plati ispadne baš dosta para. Raspisa se ja ovde ali videćemo šta ću uspeti da završim do nove godine.

Link to post
Share on other sites

Sada si prijatelju moj navucen :worshipbmwts9: nekazu dzabe ko jedno proba BMW vozi ga zauvek.

Opasno sam se navukao. Kapiram i ja to, ali sta da radim hocu da mi auto bude tip top tj onako kako se meni svidja. Jedino me jebe sto ne mogu mnogo kesha da izdvajam za njega. Polako jedno po jedno.

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...
  • 3 months later...

Za vikend je palo sredjivanje auta. Nakupilo se nekoliko stvari tokom vremena i cekao sam da se sve skupim na jedno mesto pa da zaprljam ruke.

Pun gepek delova

4hbpco.jpg

Namestenja sajla na mehanizmu zadnjeg desnog prozora

Modifikovan bmw-ov originalni kasetas da ima AUX in (moj rucni rad)

Zamenjena komplet desna spona

Uradjeno centriranje trapa

Ofarbane unutrasnje lajsne

zv766u.jpg

Sad unutra izgleda ovako.

34eoort.jpg

Nije neka slika ali kad ga operem ima da ga islikam kako treba

Hteo sam da zamenim i pojaseve za vozaca i suvozaca ali kad sam montirao drugi polovni pojas za vozaca skapirao sam da vraca isto kao i moj tj. brzinom puza, te sam vratio moj.

Link to post
Share on other sites

Bas lep traktor. :D Lajsnice mu bas lepo legle iz ovog ugla, a verujem i iz svakog, papucice su do jaja, menjac tacnije rucica je isto u fulu tako da ti se slaze. Jos mu zameni volan to je to.

Link to post
Share on other sites

Bas lep traktor. :D Lajsnice mu bas lepo legle iz ovog ugla, a verujem i iz svakog, papucice su do jaja, menjac tacnije rucica je isto u fulu tako da ti se slaze. Jos mu zameni volan to je to.

Tako je. To mi je sledeca investicija. Osim ako ne budem morao nesto drugo da sredjujem. Samo nije bas jeftino to. Morace da se prvo nakupi za tu akciju :)

Link to post
Share on other sites