Recommended Posts

Pozdrav svima. Vec neko vreme ``ratujem`` sa satom temperature,koji je prestao da radi. Menjao sam i satic,i onaj davac,gledao instalaciju,i nikako da provalim sta mu je,sve do juce kada sam ponovo raskupusao tablu,i vidim da je izgoreo neki otpornik ili jbm li ga sta je vec,ne razumem se u elektriku. Moje pitanje je da li to uopste ima veze sa saticem temperature? da znam da li da trazim drugi uzrok. Nisam siguran da li je to bilo tako pre nego sto sam uzeo auto. Svakako cu ga nositi sutra kod elektricara ako moze da ga spasi. Sad nisam siguran koji je otpornik po redu,posto ih ima 3-4 jedan do drugog,a ne mogu na netu da nadjem semu,ili sliku,posto na ovom izgorelom se ne vide vrednosti,pa ako neko ima bio bih zahvalan... evo slike,sa neta. hvala! e30_vdo_gear_repair_2.jpg e30_vdo_gear_repair_2.jpg

upload photo

Link to post
Share on other sites

Moze slika tvoje plocice? Posto ima raznih, imam ja nekih neispravnih pa mogu da skinem otpronike

Danas tesko da cu stici,sutra cu svakako do elektricara,ako nista ne odradi javicu ti se. da se ne cimas bezveze ako moze da se uradi.

Link to post
Share on other sites

muci i mene isti problem, stim sto meni satic luduje. radi pa ne radi pa moram da ga lupim da vidim temperaturu xD ahahaa cuo sam da je to cest problem.

Link to post
Share on other sites

Ako su ti otpori od temperature i toliko greje moguće je da se tu pravi hladan lem. Ako se menjaju ti otpori trebalo bi staviti vece snage.

Link to post
Share on other sites

Hvala momci,malo kasnim sa odgovorima,selidba je u toku...resen problem konacno,uzeo mi majstor crvenu. Promenuo mi neke otpornike,tranzistore i sta ti ja znam vec... Uglavnom satic je proradio. Sad me nervira sto mi pokazuje temp. ispod polovine,negde izmedju polovine i druge crtice. Menjao sam davac posto sam prvo na njega posumnjao,da li je moguce da zbog njega ``laze`` sat,i koji bi tacno trebao da ubacim? Ovaj sam uzeo u BMW centru,navodno kataloski. Da napomenem,pre problema sa temp. sat je bio na polovini,u voznji.

Link to post
Share on other sites

Ako ti je menjao otponike i još nešto instrument ti vise nije bazdaren pa malo laže. Možda je zbog toga. Proveri instrumentom otpor davaca.

Link to post
Share on other sites