Preporuka za ulje u menjacu


Recommended Posts

7 hours ago, Elvir said:

Cisto da kazem da pre preporuke oko ulja, treba proveriti na plocici menjaca, koje tacno ide ulje. Moze ici i ATF ulje u BMW manuelne menjace. U svakom slucaju bolje resenje.

To se podrazumeva! :) 

Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, Igyshava said:

Proverio sam na pločici menjača pre zamene i piše MTF LT-2 i odgovara GL-4. tako da sam zamenuo ulje.

Danas sam preko dana vozio auto, lunjao tako malo tamo ovamo i primetio sam da dosta lakše ulazi u brzine menjač u odnosu na pre zamene.

Zahvaljujem na pomoći svima.

;):)

Link to post
Share on other sites

Imam jedno pitanjce vezano za "upadanje u brzine". Od kako sam kupio kola, pre godinu dana, povremeno mi se dešava da teško ulazi u prvu brzinu. Obično ga roknem u drugu, pa vratim u prvu i tada uđe normalno. To se dešava retko, tipa 1-2 puta nedeljno. Prethodni vlasnik mi je rekao da nije menjao ulje u menjaču. A za ovih godinu dana, nisam ni ja. Da li to može da ima veze sa uljem?

Link to post
Share on other sites

Nije sto kosta, vec sto se to ne menja, ne popravlja... Ja ne znam da iko radi menjace kod nas, da to zna, da ima delove, da se isplati... Lakse naci drugi polovan, zameniti nego da to neko popravlja. Drugo, jako retko i riknu menjaci kod njih, tako da probaj sa zamenom ulja, to bi svakako trebalo da se uradi i bice bolje nego sto je sad, sigurno.

Link to post
Share on other sites
14 hours ago, Bojan Barisic said:

Onda neću ništa ni da diram. Može i drugom da se krene. :D

NIsam najbolje razumeo, gde stoji nalepnica na kojoj piše koje ulje ide? Mogao bih da ga promenim pošto za par dana svakako radim mali servis.

Pogledaj sa desne strane kucista menjaca, otprilike malo iznad srafa za ispustanje ulja iz menjaca. 

Link to post
Share on other sites

Ja na E30 imam problem jer ne mogu da odvrnem onaj sraf za ispustanje ulja. Zapekao! pokusavali smo cevima, ali se bojimo pucanja kucista.

Da li postoji neko resenje u vidu onog hladnog spreja ?

Link to post
Share on other sites