Problem sa paljenjem klime(tj cele elektronske jedinice) e 36 318i


Recommended Posts

Radi se o celoj jedinici na autu koja kad se upali auto, ne reaguje na paljenje,znaci sama se pali i gasi u toku voznje ili kad sam u mirovanju.Skinuo sam sve lepo i dosao do dzeka pozadi, skinuo ga i ustanovio da je otvarana i da ima jedno parce papira izmedju dzeka i plastike i da je prethodni vlasnik vec imao problema sa istom.Pri samo malom pomeranju dzeka klime(tj.cela jedinica izgubi napajanje) proradi ili se ugasi,znaci to je vrlo osetljivo da sam ustanovio da na nekoj rupi ili na nekom dzombastijem putu proradi ili se ugasi.Posle toga sam video da su pinovi i sam dzek dosta masni da su pokusavali da to podmazu cini mi se sa wd 40 makar mi tako mirise.Ja uopste ne znam kako da resim problem ne verujem da ce neko isusivanje te masnoce resiti problem ali i ne verujem da je to problem.Na slici se vidi plavi dzek koji uopste nije pohaban izgleda dobro ali iako lepo udje i zatvori lepo preko sa ovim osiguracem belim posle pri svakom malom cimanju levo ili desno ona reaguje kao da gubi kontakt znaci pali se i gasi.

nezuv.jpg

Link to post
Share on other sites

Ako imas nekog da ide prema gore posalji to pa da prelemimo, eliminises lemove. Jednog druga je zezao hladan lem koji nismo mogli naci nikako. Na kraju smo iz modula izvukli zice i druge konektore stavili :D

Za kontakte treba koristiti KONTAKT sprej.

Link to post
Share on other sites

Kod lokalnog elektricara prelemljeno,uradjeno, radilo lepo nekih pola sata i onda odjenom obrtaji u voznji otkazali i cela jedinica,pa ponovo obrtaji proradili,i cela jedinica proradila,svasta nekako kao da vuce negde neku struju,mada mozda treba da se zameni i ovaj otpornik na videu sto je Boban postavio.Uradicemo i to,smorih se.

Link to post
Share on other sites

Ja sam sve nesto ubedjen a mozda i gresim da je ovaj elektricar kada je sve zalemio ponovo da je on to nesto zakacio i da je sjebao oko obrtaja.Sad jedinica radi lepo ali obrtaji ne rade,na prvo paljenje prorade sekundu ,dve i odmah umru skroz.

Link to post
Share on other sites

Zameni taj i kondenzator sa videa sto je Boban okacio, 0,47uF 50V blok. pise da mu je to boljka i ako ne pomogne nece skoditi :) . Pregledaj i to sto je prelemio da se nije slucajno nesto spojilo.

Link to post
Share on other sites

Ako se vec ne razumes nadji drugu, ima toga sada.. Nemoj nositi istom majstoru opet

Danas trazio drugu,cene kao da ima unutra zlata i platine...Strucnjaci jos ne garantuju da radi.

Link to post
Share on other sites

Od 60 do 100e,ja neke pozvao ali dok ja njima objasnim da mi treba samo jedinica a ne klima oni vec dizu cene "a to je klima druze samo ej baba palila znas to je klimatronik to ja imam to je sve perfektno.Posalji mi ti pare i ja ti saljem post ekspresom,ma vazi.

Link to post
Share on other sites

Hvala Bobane na informaciji,u dogovoru sam sa kolegom Vranjinom da pokusa da je vrati u zivot pa cemo videti sta dalje.U svakom slucaju hvala svima na odgovorima.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Jedinica bila na "remontu"kod kolege Vranjina,napravljena radi kao sat,sve ispravno,prelemljeno,i zamenjeni otpornici, tako da jos jednom hvala Vanji na vremenu,strpljenju i na na uradjenom poslu.Ziv bio druze. :dance3: :dance3:

Link to post
Share on other sites

Vanja je lafčina, uvek nadje vremena. I ja ga maltretiram glupostima često :-)

Nemam reci gospodin covek.

Link to post
Share on other sites