Parking senzor BMW E46 320d


Recommended Posts

Zdravo svima, vozim BMW E46 320d 150ks 2002.god. Imam na njemu fabričke parking senzore, međutim imam problem sa njima. Naime, jedan senzor ne radi, to sam proverio tako što sam dao kontakt, ubacio u rikvers i slušao koji ne pucketa. Međutim, kada ga pritisnem, on proradi. Isto tako, dan ili dva mi je radio bez problema (pre toga sam ga naprskao onim sredstvom za brisanje stakla i lepo oprao). Majstor kaže da polovan košta 30,40e. Ne daju mi se te pare, ako nema potrebe... Je l' imao neko sličan problem? Da li da skinem senzor pa da ga očistim...i kako se uopšte skida senzor? Ja sam skinuo onu crnu plastiku, onu kao lajsnu, međutim i dalje ne mogu da skinem senzor.

Hvala svima unapred

Link to post
Share on other sites

Ako si skinuo lajsnu sa senzorima prosto je nemoguce da ne mozes da skines senzor. Verovatno te zeza kontakt na njemu zbog nabacane vlage. Kada skines lajsnu samo ga zaokreni trecinu kruga i izvuci u nazad. Raskaci kontakt i ocisti lepo konektore. To uradi na svim senzorima kada vec skidas. Znaci ne cistis senzor niti ga peres tim deterdzentima, samo mu otkaci kontakte. Posao ti je jednostavniji nego zameniti sijalicu u faru. Javi sta si uradio

Link to post
Share on other sites

Baš me je zaintrigiralo, izašao sam sa posla i na parkingu skinuo onu lajsnu :) Ali opet ništa, jednostavno senzor stoji u mestu, ne mogu da ga okrenem. Evo slikao sam da pokažem da li mislimo na istu lajsnu. Probao sam malo jače, ali nisam smeo da silim...da li treba baš jako da se okrene? Ili ima neko neko drugo rešenje?

Hvala svima

cam00799.jpg

cam00798.jpg

Link to post
Share on other sites