BMW 320d Touring E91 2006


Recommended Posts

Pozdrav kolegama i ljubiteljima propelera. Iako nije nov i vec poprilicno dugo ga imam red je da predstavim moj auto.

Kao sto i u naslovu pise BMW 320d E91 Touring iz 2006 godine, ja sam se lepo navozao sa njim ima 270.000km da kucnem bez nekih vecih i neplaniranih kvarova. Zamena mu se polako planira ali ne znam jos ni sam da li ostati na trojci ili ici na vecu peticu, otom potom.

Auto ima bogat paket opreme, sigurno cu pola zaboraviti i da napisem ali iz glave navodim

Nema oznake na gepeku

Shadow line

zatamnjena zadnja stakla

xenon svetla

BMW navigacija professional, iDrive

multifunkcionalni trokraki volan

drzaci za case

nepusacki paket

otvori za ventilaciju za zadnja sedista

dve uticnice za 12V za zadnja sedista

telefon

belo osvetljenje table

dodat prikljucak za iPhone i iPad, fabricka instalacija za telefon ( ostalo od Nokie, valda 6610 nemam pojma, nisam menjao te adaprete za fabricku instalaciju i stavio za moj odgovarajuci mobilni )

osvetljenje seme na rucici menjaca ( ne znam da li je to dodatna ili standardna oprema )

otvor za skije

mreza izmedju zadnje klupe i gepeka

promenjene su mu zadnje lampe, takodje su originalne sa tamnijim zmigavcima ( meni mnogo lepse nego serijske obicne )

zimske 17ice ( na slikama ), letnje 19ice

parking senzori-samo nazad

metalik boja

sipke na krovu

dodatno kupljeni poprecni nosaci i kofer za krov

senzor za kisu, svetla, brisace

tempomat

sportska sedista sa naduvavanjem bocnih strana

svetlosni paket koji ukljucuje i osvetljenje spoljnih brava

elektropreklopivi retrovizori

unutrasnji retrovizor sa samozatamnjivajem

glasovno upravljanje

Ima jos sigurno dosta toga sto sam zaboravio navesti a meni licno jedino sto fali je panorama stakleni krov ali OK, moze se i bez njega, mozda i prednji parking senzori ali kada se naviknes na auto onda zaista nema neke prevelike potrebe za njima

On nekih esteckih mana istakao bih svetli enterijer koji meni izgleda mnogo lepse nego crni ili sivi ali i odrzavanje mu je mnogo komplikovanije pogotovo kada imate malu decu. Jedno vreme sam imao ideju da mu promenim prednji branik kao i zadnji i naravno da se stave originalni branici iz M paketa ali sam odustao, bar za sada. Obzirom da prednji branik ima jednu malu ogrebotinu sa parkinga kao i sitnija ostecenja od kamencica opet mi se vratila ideja o zameni branika jer svakako ovaj treba reparirati i ofarbati da bi auto i dalje bio u top formi.

Par slika koje imam svezije dok ne slikam sa letnjim gumama

OLXlojLUblxPYuK_HfYj6EpYu9vpS1eiV0b9ewNl

plyCCiqck15OWNvDXljdOhWbpB9GO3x258076vJP

x1sTM1epl943pbCZYp_q7JbomqkmyzyJYjc2ROvT

VzoPE-qq9lSdpktw7EzTjVOFEUgI60oIEPZYA1IF

PWgNmA-caqAvtFYvtHxigGGh0r48QZIKrkwKzCsH

Link to post
Share on other sites

Nisam vidjao bas cesto tu kombinaciju enterijera, svidja mi se bas. Verujem da za odrzavanje nije zahvalna, ali na oko lepa! A kao zamenu nebitno trojka ili petica, karavan bi isto uzimao?

Link to post
Share on other sites

Kada sam gledao auto za kupovinu isključivo sam tražio svetli enterijer jer mi sivi i crni deluju sumorno i nekako siromašno.Generalno volim enterijer u boji, zavisno od boje auta, braon,krem,beku,crveni...Sto se karoserije tiče nisam ljubitelj karavana, ovaj je kupljen jer e90 nikada nisam svario a e91 mi je bio lepši za oko a kroz upotrebu sam ga zavoleo i zbog prakticnosti, odlična ideja otvaranja samo stakla nezavisno od celih vrata gepeka...Sa te strane me vuče opet karavan ali recimo F30 koji je u planu mi se dopada i kao limuzina...Kada dodje vreme da se kupi onda cu se malo više pozabaviti karoserijom

Link to post
Share on other sites

Sto se rucice menjaca tice sa njom sam auto kupio, kraca je od redovne a opet nije ni kao M rucica a uz to sema brzina svetli, verujem da je originalna ali iz neke dodatne opreme, iskreno nisam ni gledao.

A sto se opreme tice zaista je ima dosta, nasao sam spisak opreme iz racuna pa cu je sad navesti, nadam se da cu je razumljivo prevesti. Od dodataka koje sam extra stavio su dodaci za prikljucivanje Apple uredjaja i ona mala budza na tabli iznad iDrive je upravo dodatak sa malim displejom od iPada.Takodje naknadno su stavljene originalne tamnije zadnje lampe, meni mnogo lepse nego originalne koje idu uz njega. Promenjeno je osvetljenje satova, sada je belo i uz to ofarbane su kazaljke u crveno koje tako i svetle, slikacu po mraku, meni mnogo lepsi efekat iako je BMW poznat po svom narandzastom svetlu :-)

Od dodatne opreme ima sledece :

shadow line

metalik boja

bez oznake modela na gepeku

nepusacki paket

zelena strafta na soferci

krovne sine

Advantage pack ( kozni trokraki multifunk.volan maglenke i alu felne 17ice serijski, 19ice dodate sa letnjim gumama)

Comfor pack ( podesavanje po duzini prednjeg naslona za ruke, dvozonska aut.klima, zadnji PDC senzori, kisni senzor,tempomat)

Exterior miror pack ( grejanje i zatamnjivanje spoljnih retrovizora. elektro preklopivi retrovizori, desno ogledalo kada se ubaci u rikverc se obara da se vidi ivica puta, kada se izbaci iz rikverca vraca se u normalan polozaj )

Inovation pack ( xenon adaptivna svetla sa automatskom funkcijom paljenja, sistem za pranje farova )

Tovarni paket ( mreza izmedju gepeka i zadnjih sedista, ispod poda gepeka navlaka od nepromocivog platna, vodootporni boks)

enterijer sa brusenim alu lajsnama

Active steering

Light pack ( brave sa svetlom, vrata sa osvetljavanjem donje ivice, osvetljenje kod nogu napred i nazad,svetla za citanje napred i nazad )

Sportska prednja sedista sa produzenjem noznog dela i elektricno podesavanje lumbarnog dela ( naduvavanje )

zatamnjivanje unutrasnjeg retrovizora

Ski bag

Paket za odlaganje stvari ( mala kaseta za vozaca ispod prekidaca za svetla, mreze za sitnice na zadnjem delu prednjih sedista,drzaci za case napred i nazad, 2 uticnice za 12V za zadnja sedista

otvori za ventilaciju za zadnja sedista

Bmw professional dvd, navigacija, bmw professional muzika Logic7

Voice control system

instalacija za telefon i drzac za telefon u naslonu prednjih sedista, trenutno od neke prastare Nokie, 6610 cini mi se, nisam menjao za noviji i telefon koji koristim

Da bi bio u top opremi i bas po mojoj zelji fali mi stakleni panorama krov, prednji pdc senzori, bilo bi lepo da ima kompletan M paket sa vesanjem

Link to post
Share on other sites

Par slika da dodam, nisu nekog kvaliteta, slikane su mobilnim

Auto sa letnim gumama BMW style 199 19ice sa gumama napred 225/35/19 i nazad 255/30/19

Par slika izmenjenog osvetljenja table, sada je u pitanju belo a i kazaljke su farbane u crveno.

664_-232921857_zpsnn932i5q.jpg

664_-124198218_zpsbqex8dkj.jpg

1tDVnQgeMoqZytIO-8W-AqelndyfFgNUgWMHU2Pa

vRQo8_Ybvfc51OyrlY_CQ40CIq51KtyFtKro9fpC

OcptTsNzkwfvH3SbY8kRrdAGNzpociLRVa4uESWm

Link to post
Share on other sites

Boja odlična,felne takođe,to si menjao osvetljenje,po meni je narandžasto ipak bmw boja.Enterijer je zahtevan,pogotovo ako ima malu decu.Karavanče za svahu pohvalu.

Link to post
Share on other sites

Tako sam ga uzeo ali menjano je svakako , slažem se za boju sad deluje kao Audi ali dobro izgleda.Enterijer ubija koliko pažnje traži a meni se nazad voza klinac od 5 godina pa možeš misliti kako je.

Link to post
Share on other sites