Recommended Posts

Danas sam uzeo da ugradim pojacalo u svoj bm54. Kupio sam pojacalo 2x20w 2kom

http://www.kelco.rs/katalog/detalji.php?ID=5733

E sad sve sam lepo povezao po uputstvu,jednu zicu nisam povezao posto ne znam gde se veze na pojacalo. 7. Slika na sajtu opisuje kako je to 12v for amplifier remote control,ali ne objasnjava gde je veze na pojacalo.

http://woodoo.yolasite.com/bm54.php

Ovde je bela zica

http://obrazki.elektroda.pl/5594337900_1305582431.jpg

Spojio sam ga tako bez te zice. Po davanju kontakta desi se da puknu zvucnici i malo krce dok ne pocne da svira. Kad pocne da svira rade extra,nema krcenja,sustenja...E sad predpostavljam da je problem do te zice koju nisam spojio. Pitanje gde spojiti zicu sa slike na pojacalo.Ako je neko radio bio bih mu zahvalan na savetu.

Link to post
Share on other sites

Mislim da sam nasao resenje za moj problem. Predpostavljam da mu je zica koju nisam povezao ,prekidac koji iskljucuje pojacalo. Najverovatnije da kod mene sada pojacalo pod konstantnim naponom,kondezatori se napune strujom i oni pucaju prilikom davanja kontakta, Nasao sa na internetu kako ubacuju relej,probacu sutra pa cu javiti.

http://imageshack.com/i/mrimg2625dtj

Link to post
Share on other sites

Mute na pojacalu mozes vezati za remote samo treba pogledati na pojacalu gde, tamo gde je preikadc nacrtan ali mozda potrebna neka sitna prepravka. Vodi racuna da ti pojacalo nije stalno na plusu, bez kontakta.

Link to post
Share on other sites

Povezao sam ovu od napajanja i remote control preko releja,tako da mi sad relej iskljucuje-ukljucuje pojacalo.Kao na slici gore. Proveravao sam dobro radi,ali i dalje imam problem sa pucanje pri davalju kontakta. Nista strasno,ali iritira. Citao sam da postoje pojacala sa soft starterom koji sluzi bas da bih ublazio taj udarac pri paljenju.

Link to post
Share on other sites

Jesi li probao da posle davanja kontakta das napajanje na pojacalo? Nije bas najsrecnije da audio signal ide preko kontakta relea.

Link to post
Share on other sites

Napisao si da si stavio vremenski na izlaz, to znaci na vezi prema od pojacala prema zvucnicima. Imam ja jedno pojacalo za bm54 samo treba da mu se zameni jedno izlazno kolo. Imama i njega ali ga nisam menjao jer nisam imao potrebe.Ako ti treba i ako hoces da zamenis kolo tvoje je.

Link to post
Share on other sites