Recommended Posts

Opet imam gremline,e38..opet krene kontrolna tabla da luduje,da neradi,da radi bez veze,u tom momentu neradi ni sat,na pr nepokazuje dugo svetlo ili migavce ali napolju sve radi,hoće ponekad da ostanu da sijaju stopovi pozadi i pozicije..iako sam ugasio svetla izvadio ključ..prekontrolisao spojeve,osigurače,nisam jos tablu vadio,ta mi je činiti?gde tražiti kvar

Link to post
Share on other sites

Mozda te zemlja negde zeza...

Kod e39ki ima na prednjim koevima, ima i kod suvozačeve kutije filtera mesta gde su vezuje za asiju. Možda je kod e38 tako.

Link to post
Share on other sites

Pa kao gledo sam mase,jebemli ga,kao ima ih,nisam skidao tablu da proverim da nije tu neka zbrka,ili je crko taj vrag koji god da je sto upravlja tom skalamerijom ☺

Link to post
Share on other sites

Probaj sa drugim kompjuterom, EWS-om i kljucem. Pisem iz iskustva, jer je ckvek u Nisu imao skoro isti problem i nije bilo do table vec do motornog kompjutera.

Link to post
Share on other sites

Ne znam sta pametno reci. Receno je vec sta da vidis, mozda da odes kod nekog ko ima delove za e38 pa da redom menjas, pocevsi od table. I dobro pregledaj mase.

Link to post
Share on other sites
  • 5 weeks later...

Gremlin nadjen,a i mozda resen,kad se zadnji put to pojavilo,čukno po tabli i više se nista nedesava,ne zeza tabla,ne sijaju stopovi,sta je bilo neznam al sad je sve proradilo ☺ .

Predpostavljam da je neki glupavi kontakt..

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...

da,gremlin definitivno u tabli,opet pocelo da zeza,proradi na blago cukanje table...beli konektor na desnoj strani table to jest kako god se zove one kutije na tabli zeza,njega pipkam proradi sve.. predpostavljam da mu je tu memorija neka ili kako se to zove vec sto se skida sa km,sata,sad kod elektricara da se vidi da nije neki hladam lem ili da promenim to,mada neznam dali se to pozadi kodira po autu itd,kako god da se zove to malo crno kockasto :)

Link to post
Share on other sites

Ne,dzek pozadi zeza,pa elektroničar treba da mi to resi,dali je sam dzek,ili hladan lem na tabli,uglavnom pipnes prstom i sve radi,neki kontaktić,samo da uhvati vreme i resíće se,nije neki kvar al kontakt nervira..taman dok stignu novi diskovi i to ću resiti pa sam kompletan..

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...