Recommended Posts

Pozdrav svima!

Imam Bmw E36 TDS i imam problem s klimom.

Auto dok radi u mjestu klima radi normalno samo ne gasi kompresor nikako, a dok je auto u pokretu zrak koji ispiruje ide u minus i nikako se kompresor klime ne gasi i onda u jednom trenutku ga elektronika ugasi i vise se ne moze ukljuciti kompresor.

Kad auto ugasim i ponovo upalim onda kompresor radi.

Promjenio sam tri klimatronika i vise neznam u cemu je rijec.

Skidao sam senzor temperature isparivaca ali ne reagira ni kad se on iskljući.

Trebao bih pomoć-

Hvala!

Link to post
Share on other sites

Danas sam promjenio klimatronik (centralnu jedinicu) i u voznji par puta se kompresor ukljuci i iskljuci i onda u jednom trenutku nakon par minuta se iskljuci i vise se nikako ne upali.

Link to post
Share on other sites

Kao što reče Vranjin, samo dijagnostikom možeš da vidiš šta te muči.

Ja bi proverio isparivač (sušač - ili kako se već zove, onaj okrugli deo kod desnog fara). Izvadiš konektor, upališ auto i klimu, i spajaš sa zemljom pinove. Ako upali kompresor, a neće dok je na njemu mogu da budu dve stvari, da nemaš dovoljno freona ili da nešto sa isparivačem nije kako treba.

Možeš i da proveriš releje, i to je otprilike sve što bi mogao "sam" da probaš ... (bar ono što bi ja mogao sam). Bez dijagnostike teško ...

Još da dodam, mene je zezala klima na prošlom autu, a na kraju je bilo do DME-a (ušla voda u njega). Sam kompresor pali DME kada dobije sve podatke koji mu trebaju.

Link to post
Share on other sites