Recommended Posts

Nisam znao u koji topic da stavim, pa sam otvorio novu temu, nadam se da nije problem :)

Interesuje me da li ovako nesto moze da stigne u Srbiju, a da ne mora da se plati carina? Vec samo ovaj iznos koji jeste, da ne bude dodatnih troskova. Naravno dodatni troskovi mogu da budu da castim nekoga da mi zavrsi to :)

http://www.aliexpress.com/item/HD-7inch-1din-in-dash-headunit-car-dvd-gps-navigation-player-multimedie-for-BMW-for-E46/1296054449.html?spm=2114.01020208.3.10.ciLsp5&ws_ab_test=201407_2,201444_5,201409_5

http://www.aliexpress.com/item/7Inch-1din-car-audio-for-BMW-e46-1080P-Video-HD-Digital-Touch-Screen-stereo-DVD-Player/32449264527.html?spm=2114.01020208.3.2.ciLsp5&ws_ab_test=201407_2,201444_5,201409_5

Link to post
Share on other sites

Preteče me.

I ja se isto dvoumim pošto sam u fazi kupovine. Na kupujem prodajem ih imaš za e39 konkretno za 380€. E sad ne znam npr. ako ti prodavac stavi cenu od 50€ da li će ovi na carini da je uvaže. Mada ne vidim zašto ne bi.

Sa druge strane i ovi kod nas ti daju godinu dana garanciju, nedaj bože. A kod ovih iz kine ako je vraćaš ti plaćaš poštarinu tu računaj 4000 sigurno. Mislim sve je to šta bi bilo kad bi bilo....

Link to post
Share on other sites

Pa da to su ovi kinezi Audiosources se zove firma.

Drug ima na e46ici, pa preko godinu dana već; kaže da je ok, i da bi je kupio ponovo. Neke stvari su ga nervirale ( za mene sitnice) ali to je zbog windows a bilo.

Ja ću da kupim ove kod nas što se prodaju najverovatnije nego čekam da se drug vrati sa odmora pošto ima neki popust kod tih likova.

Link to post
Share on other sites

E sad ne znam npr. ako ti prodavac stavi cenu od 50€ da li će ovi na carini da je uvaže. Mada ne vidim zašto ne bi.

Zato sto tamo rade uglavnom majmuni koji kao da se takmice koga ce vise zajebati. Otvaraju svaku posiljku i onda vecaju i procenjuju koliko to zaista vredi... Par puta sam neke skuplje stvari porucivao sa aliexpresa na adresu u londonu pa mi neki taksista donese. Em brze stigne, em jeftinije.

Link to post
Share on other sites

ja sam porucivao iz kine,paket je placen 120dolara,naravno ocekivao da me rebnu na carini kako dolikuje,medjutim kinez je ladno na kutiji napisao GIFT i meni stiglo na kucnu adresu bez dodatnih troskova :)

Link to post
Share on other sites

Ma generalno su stoke na carini i kod nas i u inostranstvu. Meni se vratio jedan paket što sam slao za Norvešku (tražili mi Norvežani fakturu), nema veze što sam tu istu stvar već dva puta slao za Norvešku bez problema, ljudi primili itd. Elem paket koji se vratio je toliko bio uništen (pak papir ne postoji više, kanap takodje, kutija kartonska je toliko bila uništena da je to staršno) tako da ima svugde stoke :-).

Link to post
Share on other sites

Bolje ti da uzmes kod nas ili da vidis u temi e_bay narucivanje koliko bi te iznelo.

http://www.bmwclubserbia.com/forum/index.php?showtopic=16669&page=5#entry295401

Ovaj uzme lepu proviziju, a opet narucuje na moju adresu, preko njega samo platim, tako da opet carina,pdv...

Tako da na kraju najbolje uzeti kod nas

Link to post
Share on other sites

Moja iskustva su sledeca: sa Aliexpressa sam porucivao jeftinije stvari, stizale su bez carine i pdva... To je zato sto su bile tipa 10tak dolara... Sa Ebaya sam porucivao dosta vise, nekako mi deluje sigurnije i placa se paypalom dok se na aliju ne moze uvek platiti paypalom... Sa ebaya su mi stizale posiljke od dolara do 130 dolara. E sad, do 50tak dolara su prolazile bez otvaranja, ali to je zato sto su i bile po gabaritima manje (tipa led sijalice, plastike za podizace, za tapacire), dok su mi za blic za dslr od 60 dolara naplatili carinu i na telefon od 130 dolara iako je na prvom pisalo GIFT, a na drugom iznos od 38 dolara... Otvore paket i traze na ebayu prosek cene i prema tome naplate carinu. Meni su blic procenili na 50 dolara, a telefon na 100.

Link to post
Share on other sites