Recommended Posts

Vozio sam 2.5t ide kao blesav a trosi kao tenk. Dizela nisam nikad,doduse s60 2004,prodavao ga ujak 2 god na kraju odustao i dao ga u zameni za A6 dosta ispod cene.Znam da je imao neke zajebancije delovi kao merc i bmw neki cak i dosta skuplji

Link to post
Share on other sites

Ja sam vozio tri godine v40 1.9d 116ks.. odlican auto,zahvalan,jeftin za odrzavanje, nikakvih problema nisam imao sem redovnih servisa i par stvarcica na trapu.. ide kao zmaj. Imao 366000na satu kad sam ga prodao...

Sent from my GT-I9060 using Tapatalk

Link to post
Share on other sites

Cek' da i ja prozborim koju.

Vozio sam pre 10-ak godina V40 benzinca, naravno, od 2000ccm. Ubacio plin (tada placen oko 1300e) i vozio se 3-4 godine bukvalno dzabe. U to vreme plin je bio, koliko me secanje sluzi, 12-14 dinara po litri, dok je benzin bio visestruko skuplji.

Servisi radjeni na vreme, zamenjene sitnice na trapu i stalno gas patos. Dusu sam mu vadio.

Taj V70 je svakako bolji izbor od V40, narocito sa 2.4 motorom. Ako je dobar, kupuj, mislim da ces biti zadovoljan.

Link to post
Share on other sites
  • 5 months later...

Verovatno je vec kupovina obavljena al mozda nekome pomogne...

Ja povremeno vozim firmin V50 2.0D, 2008. je kupljen kod nas i odrzavan u Grand motorsu, oko 160.000 predjenih ima sad.

Ja kao najvecu prednost na tom autu vidim vozacku ergonomiju. Sedista su odlicna, volan tacno tamo gde treba, rucica menjaca isto, udoban je i prijatan na dugim putovanjima. Hod menjaca isto jako prijatan, da ne kazem sportski. Znaci sto se toga tice auto je odlican, bolji i od nekih skupljih i izvikanijih automobila. Potrosnja je isto vrlo dobra, prosecna potrosnja se krece izmedju 7-8L. Ima deklarisanih 136ks i ide nenormalno dobro, rekao bi covek da ima bar 150, neverovatno startan auto. Kvalitet enterijera je odlican, ali ovako karoserijski i nije nesto, to je zapravo Focus po karoserijom Volvoa. Nakon 7,8 godina upotrebe cuje se suplje kad se zalupe vrata, prozori kad se otvaraju isto je to malo klimavo, kvake klimave, auto generalno ne odaje utisak nekog kvaliteta. Za jedan karavan gepek mu je mali.

Najveca mana mu je motor kao sklop- u njemu je Ford-PSA motor koji se pokazao kao dosta los u smislu cestog zacepljenja EGR-a (mora zamena, 200e kosta nov ventil), osetljiv je na lose gorivo, DPF filter isto cesto stvara probleme (ukljanjanje oko 300e sa dodatkom malog izduvnog lonca da se ne bi buka pojacala), filter za gorivo ume da se zacepi ili slomi pa pravi probleme posto je zaliven u plastiku, crevo za vazduh ume da postane porozno a nema da se kupi samo ono vec mora cela magistrala koja kosta preko 250e, znaci mora da se nabudzi nesto. Pouzdan je generalno al kad krene da zeza treba zivaca da sve proradi kako treba. Ovo sve pricam iz iskustva, cene su iz neovlascenog servisa.

Kao polovnog bih ga kupio kada bi cenovno bio u klasi Alfe ili tako nesto, inace mislim da ne vredi te pare.

ALI ovde je sustina problema sto je to vizuelno izmenjeni Focus, mislim da su V70 i S80 neka sasvim druga prica sto se kvaliteta tice.

Dakle, dobar auto generalno i jako prijatan za voznju, ali bolje je ne imati ga u vlasnistvu duze od 5 godina ako je kupljen nov,

Mehanicar kaze, ako hoces Volvo onda samo i iskljucivo D5 dizel (2.4) ili benzinci. Ostali dizeli su mnogo losiji i mislim da nisu Volvoove prozivodnje (D, D3, D4...).

Link to post
Share on other sites