BMW serija 3 vs 5


Recommended Posts

Može li mi neko reći kolika je razlika između BMW serije 3 i serije 5, dakle interesuje me samo iskustvo članova koji su posjedovali oba auta?

Zanemarićemo tipove motora i opremu, interesuje me konkretno osjećaj u vožnji, praktičnost, udobnost, itd. Da li je skuplje održavanje serije 5?

Zašto bih npr. kupovao seriju 5 ako imam dovoljno prostora za sebe i ženu u BMW seriji 3, a ko se vozi pozadi neka se malo pretrpi, ne vozi se često? Zašto da plaćam više i vozim BMW 5; da bude udobnije putnicima na zadnjoj klupi ili ima tu još nešto?

Link to post
Share on other sites

Cim sednes videces razliku. Udobnost je na mnogo vecem nivou, i sirina kola ti daje mnogo dobar utisak. Kad se vratis u e46 skupljaces laktove bukvalno :) Takodje buka u kabinije mnogo manja, i plivanje na putu , jednostavno se oseti taj visi nivo. Ipak trojka ima viljuske, a petica ramena pa nema direktnog dodira kugle sa karoserijom, nego ide preko silen blokova..

Link to post
Share on other sites

Vozio sam i jedan i drugi, oba 3.0d i petica je mnogo udobnija pre svega. Na putu je trojka direktnija i vise daje sportski osecaj, dok je petica kruzer. Izolacija je puno bolja kao i celokupan osecaj u kabini. Odrzavanje je isto, za peticu su pristupacniji polovni delovi, a skuplji novi. Ja bih ponekad voleo da mi se vrati trojka zbog tog sportskog osecaja u krivinama ali iskreno mislim da je petica bolji auto i da je vise pluseva na njenoj strani. U potrosnji nisam primetio razliku, petica je 100kg teza sto nije neka razlika, a i laganije je vozim.

Link to post
Share on other sites

Imao sam i e39 i e46, e34 i e36... petice su mnogo, mnogo udobnije, cvrsce, vjeruj mi-mnogo kvalitetnije uradjene, i mnogo bolja upravljivost, osjecaj sigurnosti u voznji... a bogami, nije da komfor nije bitan i velicina prtljaznika ;) ma sve je, po meni, na strani petice :)

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Link to post
Share on other sites

sto se tice mog iskustva e46 pa e60 mogu reci cim se sedne u peticu odma se vidi da je visi nivo ,mnogo udobniji,na autoputu 200 osecaj kao 140 u 3jci,,, ALI u krivinama me je jako razocarao, negde gde sam trojkom prolazio vrlo brzo i uvek je isao kao po sinama ,dok petica u istoj krivini pri istoj brzini ume da se toliko zaljulja da daje osecaj da ce da se okrene vrlo lako :) .......SVE U svemu 5ica ti je 10x bolja ako volis da uzivas u voznji i ponekad stisnes gas, ako volis da divljas konstantno onda 3ka :) mogu reci da burazer iima 7icu e65 i da je razlika izmedju njega i 5ice kao izmedju 3 i 5 sto se tice udobnosti :) ali ipak moje misljenje je da je 5ica pravi izbor 7ica mi je prevelik auto za svaki dan :D

Link to post
Share on other sites
  • 5 weeks later...

Glasam za peticu. Trojka jok. Jedino ako si momak pa voli kupe.

I samo bmw je auto a ostalosu prevozna srestva.

Link to post
Share on other sites

Imao sam e46 a sada e39. Sve sto su ti napisali momci gore iznad je tacno i potpuno se slazem. Jeste mozda malo 5 ica skuplja za odrzavanja ali to zavisi i od primerka koji uzmes. Ako cesto ne menjas aute uzmi bolje sada 5 icu i neces razmisljati. Definitivno sedi u jedan i u drugi i provozaj ih malo. i sam ces videti veliku razliku na prvu voznju.

Link to post
Share on other sites