Recommended Posts

Pozdrav društvo.

Već par dana imam problem koji je vec prešao u nerviranje. Auto trokira u mestu ili ti u leru. Obara i podize obrtaje, radi kao da će da se ugasi. Nikad ne dize obrtaje preko normale, nego samo varira, obori pa podigne, i onda sastavi par sekundi i radi normalno pa onda opet isti problem. Problem se dešava i kad je vruć i kad je hladan. Zanimljivo je da čim ga upalim bilo vrućeg ili hladnog on par sekundi radi normalno i onda počne sa zezanjem. Auto ide normalno, vuče super, ubrzava lepo, lepo pali i hladan i vruć. Stavio sam ga na dijagnostiku i bilo je dve greške, EGR i senzor rashladne tečnosti. Posto je senzor bio crko odmah sam ga zamenio, a EGR očistio (bio je katastrofa). Sa tim nisam dobio ništa problem je ostao prisutan. Zanima me da li neko ima ikakvu ideju šta moze da bude u pitanju? Planiram u utorak da skinem dizne da odnesem na proveru, ali me više brine da nije Bosch pumpa u pitanju. Svaki zahvat je dodatni trošak, a ne bih bas skidao ni dizne a kamoli Bosch pumpu ako ne moram. Ako neko ima bilo kakvu ideju bio bih vam zahvalan.

Hvala unapred.

Link to post
Share on other sites

Te dizne nisu skupe za rad,skoro sam nosio na bogosloviju kod zdravka i kostalo je 4000din sve 4 dizne,to je slucaj kad nemora da menja uloske,ako ih menja malo je skuplje.

Moguce je da neka pisa na leru pa tako radi,a moguce je i da ti pumpa nema dovoljan pritisak na leru pa zato tako radi,u svakom slucaju kreni od dizni pa ces videti.

Ako nije do njih predihtuj pumpu to je oko 80e i uglavnom se problem resi.

Link to post
Share on other sites

Meni je auto trokirao na leru povremeno, slao na remont promenili uloske na dve dizne (50e kom) i od tad radi normalno...

Link to post
Share on other sites

Evo sad još veće dileme. Nije mi dao đavo mira, uzmem i istočim 25l nafte iz rezervoara pošto mi je rezervoar bio nešto preko polovine pun. Nakon toga odem i sipam gorivo na drugoj pumpi, tačnije OMW, i sipam MaxxMotion do punog. Upalim auto i on radi normalno, kao sat. Sad ne znam da li je bilo u pitanju gorivo, ili je zato sto je to dizel sa aditivima, ne znam da li da idem da skidam dizne ili sta da radim? :mda:

Link to post
Share on other sites

Pozz... Javljam se iz crne gore,imam e46 320D 136hp.Meni 2 dizne toce.Moze li br tog lika,ili adresa?da mu posaljem da mi uradi dizne.Kod nas to niko ne radi kako treba..

za baneta 007 koji je ovo poslao kao report na temu a ne odgovor.

dakle, skroluj dole skroz na kraj i videces prozor iznad kojeg pise reply to this topic pa napisi sta hoces. A pre toga se predstavi u temi namenjenoj za to, jerbo dok se ne predstavis ne mozes da pises po forumu.

aj pa tako...

Link to post
Share on other sites

Drustvo danas sam skinuo dizne odneo kod bosiste na proveru i sve su u extra stanju. Jedini problem je bio sto na jednoj dizni je bila skroz se iskrivila podloska, vratili smo dizne stavili nove podloske ocistili unutrasnji deo, dve su bile malo vise zapekle pa smo morali veci teg da koristimo. Auto sada radi bez problema. Jedino sto je primeceno da se gasovi malo vracaju zbog katalizatora predpostavljam. Koji je vas savet da li skinuti katakizatore i da li neko zna koja je cena istih kad bi se prodali? Pozdrav

Link to post
Share on other sites

Ako vozis po srbiji skidaj, bolje je za turbo i pletenicu da ih nemas nego da vozis zacepljene. Oko 100e vrede takvi za reciklazu

Nego ne rece, gde vraca gasove tacno?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to post
Share on other sites

Neces imati nikakvih posledica, ali auto će biti bucniji,i može da se desi da se čuje malo turbina, zbog praznog katalizatora

Link to post
Share on other sites