BMW GINA Light Visionary Model


Recommended Posts

Prije nekoliko dana BMW je predstavio novi koncept pod nazivom BMW GINA Light Visionary. Koncept donosi neka veoma radikalna rjesenja, barem sto se tice karoserije samih kola, jer je povrsinski metal potpuno zamjenjen sintetickom tkaninom otpornom na rastezanje. Ispod same tkanine nalaze se motorcici, sajle i postolja koja omogucavaju pomjeranje te iste tkanine. Tako naprimjer tkanina preklapa sva svjetlosna tijela kada ista nisu u upotrebi. Pomjeranjem tkanine moguce je mjenjati otvor motora, ili izvlacenje spojelera po potrebi. Tkanina ima takoder ulogu i u unutrasnjosti, tako recimo volan i komande su pokrivene kada niko nije u kolima. Sam model je nastao na odbacenoj platformi BMW Z8, a dizajnerski bi trebao da pokazuje buduca rjesenja koja ce mo vidjeti na Z4. Glavni dizajner BMW Chris Bangle kaze da bi se slicna tehnika mogla koristiti u roku od 10 godina.

102959.jpg

102960.jpg

102962.jpg

102963.jpg

102964.jpg

102965.jpg

102966.jpg

102967.jpg

Link to post
Share on other sites

Dobra fora, znachi za 10g kad chuknemo auto ne idemo kod limara neko kod krojaca ili sami peglom reshimo problem, a kad ti pukne neka sajlica onda ti auto izgleda zguzvano.Hahaha!

Link to post
Share on other sites

nema sanse ovo da zazivi ....

Link to post
Share on other sites

Ma znam,sigurno se se u buducnosti nesto sa tog koncepta primenjivati u serijskim modelima, ali je ekstra ono sa farovima.

Link to post
Share on other sites
  • 4 months later...