saveti oko kupovine e87


Recommended Posts

Pozdrav svima jos jednom, nov sam na forumu, uskoro bih trebao da prodam jednog francuza i da postanem vlasnik Bmw-a e87, zanima me koji motor je pravi izbor? I cudi me kako kod nas na oglasima nema ovaj 118i ? 
Zanima me i procedura oko uvoza iz Nemacke, koliko je sad carina na procenu auta oko 6000-7000e ? 
Nadam se da cu dobiti korisne informacije :)

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

onaj od 163ks jedino kao polovan,ovi od 177ks jedino ako imaju do 150 000km i da je lanac servisiran,jer cuo sam da se lanac menja i do 70 000km,a zamena, mora motor napolje, pa moze da te uhvati i do 1000e sa svim delovima pride,a benzince svi ce ti reci da je to los motor bilo koji od njih ,a i ja mislim tako,jer sam ih vise video po majstorima nego na ulici,

Evo najsveziji primer pre neki dan videh Boru Drljacu kod majstora sa tim benzincem kako mu antifriz pi..a po motoru kao sito na sve strane,a lanac ore kao traktor,pa se debeli drzi za glavu i moli majstore da pomagaju ;-))))

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...

Ja imam isto pitanje u vezi kupovine e87, trebalo bi u narednom periodu da uzmem jedan za sebe, ali koliko vidim po forumu da svi se zale na benzinske motore, a ja bi samo benzin i uzimao. Nebitna mi je konjaza i kubikaza, znaci cak sam gledao i 114ti 2012 jedan beli, ali izgleda da se prodao, sad sam bacio oko na 116i iz boleca plave boje u m paketu izgleda lepo na slikama. 

Dajte jos neki savet sta raditi ?

Link to post
Share on other sites

Ima moj drug taj model, 116i. Po gradu ispod 9 litara nema sanse da se spusti, ima ga skoro godinu dana i do sad nije imao nikakav problem sto se tice kvarova. Ja sam ga vozio par puta, okej autic. Mislim da 120d od 177ks leti i jos manje trosi nego 116i. I te price sa lancem sto zamena kosta 700 do 1000e, kupite onda trabanta ako gledate svaki dinar, ljudi to je ipak bmw. Zamenom lanca ste mirni dosta kilometara posle, toliko od mene :) 

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Evo i ja da se nadovežem na temu da ne otvaram novu. 

Malo sam istraživao po forumima i došao do nekog zaključka da je 20d pre redizajna najpouzadini motor u kecu (ispravite me ako sam pogrešno zaključio), tu ne računam šestake koji mi se ne uklapaju u budžet. Zanima me na šta treba da obratim pažnju pri kupovini, koji su to česti problemi koji bi mi mogli praviti troškove u budućnosti.

Link to post
Share on other sites