Recommended Posts

Ja sam bas skoro komentarisao sa vulkanizerom GY UG 7 ili 8 cini mi se da su moje. 2013to godiste su na zeninom automobilu i ramzmisljao sam ove godine da promenim. Kaze mi vulkanizer da su jos uvek mekane i sara daleko iznad minimuma. Toliko o tome da se ne isplati skuplja guma .... (doduse, disclaimer, vozene su samo zimi, i nemaju neku strahobalnu kilometrazu).

Letnje na mojim kolima imam Dunlopove sportmax 2, treca sezona izvozana upraov, i sigurno preko 40 - 50k na njima. Nema naznaka da su za zamenu. Ja iskreno ne vidim matematiku izna kupovine gume za koju ces da sumnjas da li mozes da stanes a ustedeo si relativno malo na raspon od 4-6 godina ... 

Znam da je 80% Srbije u seci usi, krpi dupe rezimu rada ... i da je taj inicijalni udarac kupovine novih i "boljih" guma jako osetan, ali na kraju balade mislim da se isplati (i finansijski, i sto je najbitnije sto se sigurnosti tice).

Link to post
Share on other sites
  • Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

25 minutes ago, StunterSM said:

Zavisi, nasi putevi odvaljuju gume i felne, a i retko ko vozi auto duze od 2 godine

Ja jebiga ukucam parica u kola da ih sredim da budu po mom standardu ispravna. Posle toga mi se ne isplati da ih prodajem pre 3-5 godina ... blize 5. 

Za puteve se slazem .. mada ja vidim i neki napredak (bar na trasi koju cesto koristim - BG _ NS).

Link to post
Share on other sites
22 minutes ago, StunterSM said:

Uu za 5 godina kaliraju na ceni da si u problemu da se vratis na opet isti nivo, osim ako ne uzimas kola na kredit/lizing

Vodi racuna da ja vozim kola do 5k :) Ne kalira on toliko. I 50% da kalira ... prihvatljivo je. A do sada mi se to nije desilo ;).

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...
Pitanje za ove sto voze ili su vozili Sava UHP2 kolko su zgazili km sa njima ?
Uzeo 4 nove ove sezone, do sada presao oko 4000-5000km, nemam problema, zadovoljan sam. Bio na Tari za Ng, bilo snega i leda, nigde nisam imao problema.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Link to post
Share on other sites
hvala za info pricam za letnje,zanima me koliko gazi km ova guma u prosjeku moze li izgurati 50000km kad se rotira?
 
 
Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Brate tu ti ne mogu nista reci. I ja tek treba da uzimam letnje jer su stare gotove.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Link to post
Share on other sites