Povezivanje komandi na volanu e46


Recommended Posts

Momci, jedno pitanje...uzeo bih volan sa komandama pa bih volio da uradim samo da rade komande za muziku, jer telefon i tempomat nemam...koliko je komplikovano? da li treba nesto preko dijagnostike da se aktivira?

 

U pitanju je BMW e46.

 

Hvala!

Link to post
Share on other sites

Ako uzmes volan sa komandama onda moze povezati i tempomat da ti radi. Sve ukupno max sat vremena posla. Na yt imas ljude koji su detaljno snimali kako se povezuje. Nista komplikovano...

 

Послато са SM-N910F уз помоћ Тапатока

 

 

Link to post
Share on other sites

Ako je m43 motor, moguće je da ne može. Tj zavisi ti od toga da li je pedala od gasa na sajlu ili na "potenciometar". 

Nisam siguran za e46, stvarno ne znam. Ja imam tempomat na e36ici sa m43 motorom, i postoji aktuator koji mora da se zakači za leptir gasa.

Link to post
Share on other sites
17 minutes ago, DangaraBMW said:

Da, da..m43 motor...i ima sajlu za gas...ma, i ne treba mi to...bitna mi je samo muzika i da, naravno, dugmici svijetle...da li se to moze spojiti bez problema?

Ako imaš odgovarajuću špulnu (a mislim da imaš), ne vidim da postoji problem. Ali, opet uzmi ovo sa rezervom, nisam to čačkao na e46ici pre restyle-a (na restyle-u je bila odgovarajuća "špulna").

Link to post
Share on other sites

n1t0r5.jpg

 

5zhykj.jpg

 

Radiiiii :-) 

Momci, svima hvala na savjetima. Spojio sam sa modula svjetala ljubicasto/zutu zicu na zeleni konektor iza spulne na pin 10 i bijelu zicu sa zutim tackama (i-bus) na pin 9 i to je to...pola sata posla :-) 

 

Veliki pozdrav!

Link to post
Share on other sites
  • 5 months later...

"Spojio sam sa modula svjetala ljubicasto/zutu zicu na zeleni konektor iza spulne na pin 10 i bijelu zicu sa zutim tackama (i-bus) na pin 9 i to je to."
Jel si prekinuo jedan kraj sa modula svetla  pa spojio na konektor ili si samo 3 zicu spojio sa modula svetla na konektor?

Link to post
Share on other sites
  • 1 year later...