3.BMW Skup u oranizaciji BMW Kluba Šabac


Recommended Posts

U nedelja, 11.juna 2017. 3.BMW skup u Šapcu, u organizaciji BMW KLUBA ŠABAC !!! I ove godine, pod pokroviteljstvom Turističke organizacije grada Šapca, skup se održava na veoma atraktivnoj lokaciji, na prostoru bivše kasarne, pored tvrđave uz reku Savu, koje je omiljeno mesto Šapčana u letnjem periodu. Ocekuje Vas puno sjajnih automobila, zabave, takmičenja, dobrih vozača, Drift/Burnout, DB auspuha, GO GO dance, DJ podrska i sjajne nagrade za najbolje takmičare! 
Očekujemo posetu većeg broja BMW klubova iz Srbije i regiona i još veći broj učesnika u odnosu na prošlu godinu, a imaćemo i specijalne goste iz MK "Čivija" sa svojim BMW motociklima koje ćemo posebno predstaviti na samom skupu. Skup takođe uključuje i BMW motocikle, stoga pozivamo i sve njihove vlasnike da nam se pridruže. Za najbolje takmičare i vlasnike po izboru žirija, naši sponzori Sonax, Kinko, Graf In i dr. obezbedili su i jako lepe i vredne nagrade. Obezbeđena je DJ podrška, Go-Go Dance & Sexy car wash, razne druge prezentacije i sve ono što prati jedan ovakav događaj. Tu su i hladno osveženje i ukusna hrana po povoljnim cenama.

Ulaz je i ove godine potpuno besplatan za sve učesnike i posetioce!!!

Nastavljamo i sa našom humanitarnom akcijom "BMWeisti za život", stoga ćemo i ove godine sva prikupljena sredstva proslediti najmlađim sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija. 
Pozivamo Vas da nam se pridružite i da time podržite tradiciju održavanja ovakvog skupa u našem gradu!

Vaš BMW Klub Šabac

Pokrovitelj skupa: Turistička organizacija Šabac i sponzori i prijatelji kluba: Kinko autofolije; Sonax; Graf In; Dunav osiguranje; Motul; Moto klub Čivija; Novohem Šabac; Gradski savet za koordinaciju i poslove iz bezbednosti saobraćaja; Pizzeria Toscana; Tehnički pregled "Milošević"; Auto servis "Čavić" i dr. 
-------------------------------------------------------------------------------------
I ove godine delimo pehare i nagrade za takmičenja po kategorijama –

1. „German style“ - pri oceni „tjuniranog“ automobila fokusiranje je na dve stvari: enterijer i eksterijer vozila. Osnovni cilj je učiniti auto boljim, ugradnjom novih i „aftermarket“ delova – bilo limarijskih delova, delova svetlosnih grupa ili motora. Dok je enterijer „German style“ usmeren na „tjuning“ motora, unutrašnjih delova, filtera, jačanje konjskih snaga, čipovanje itd, eksterijer automobila je fokusiran na promenu spoljašnjeg dizajna u više „vintage“ i „sirov“ izgled – „rost style“ ili „rat style“ i drugo, bez sjajnih detalja i „šminke“. Tipični motivi „german style-a“ su modifikovani spojleri i pragovi, zatamnjeni farovi i druga svetla i razne druge promene. Potreba za starijim izgledom i utiskom „nemačke hladnoće i strogosti“ je definitivno ono što svaki vlasnik želi kada „tjunira“ svoj BMW u „German style“. 

2. „Clean look“ – ocenjuje se kompletno i spoljašnji i unutrašnji izgled automobila. Čistoća, pravilnost i sjaj limarije i boje kompletnog automobila. 

3. „Old school“ – ocenjuje se izgled, originalnost i ukupno stanje starije generacije BMW vozila (E21, E28, E30, E34, E32...)

4. Najbolji „oldtajmer“ – najbolji među automobilima sa oznakom „oldtajmera“

5. Najbolja restauracija – najbolji među restauriranim automobilima

6. Najbolji projekat – stanje, izgled i kvalitet izrade automobila i motora koji nisu fabrički projektovani za određenu seriju BMW-a 

7. Najlepše felne – ocenjuje se stanje i izgled felni na automobilu 

8. Najlepši enterijer – ocenjuje se izgled, stanje i originalnost enterijera 

9. Najbolji motor i motorni prostor – ocenjuje se stanje i izgled motora, propratnih delova kao i motornog prostora

10. Najbolji BMW iz serije M – po oceni žirija najbolji BMW serije M među svim godištima

11. Najbolji BMW sa M paketom opreme – po oceni žirija najbolji BMW sa M opremom (enterijer i eksterijer)

12. Najbolji BMW motocikl - po oceni žirija najbolji BMW motocikl (motor i eksterijer)


13. Najjači zvuk motora – meri se specijalnim uređajem za merenje jačine zvuka (dB)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
14. ***Ispit spretnosti – nagrada ide vozaču koji za najkraće vreme prođe obeleženom rutom pri čemu se računaju i kazneni poeni obračunati u sekundama u slučaju svakog obaranja čuna, prepreka i sl...

15. ***„Burnout“ – ocenjuje se održavanje vozila stabilnim i u mestu za vreme okretanja točkova što izaziva paljenje guma i gust dim usled frikcije

 

*Nagrade su pehari i robne nagrade koje obezbedjuju sponzori i domacini skupa, kao i prosle godine. 
**Napomena: Nagrade se dele za prva tri mesta u svakoj kategoriji. O pobednicima odlučuje žiri koji će biti sastavljen od predstavnika svih BMW klubova koji budu učestvovali na skupu. Žiri mora činiti neparan broj članova. Glasa se za svaku kategoriju odvojeno na osnovu prijava takmičara. 
Cena prijave za takmičenje je 500 din po kategoriji. 
***Za kategorije: Ispit spretnosti i „Burnout“ prijava je besplatna.

Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Gruja1595 said:

Gadja se datum sa driftom u Valjevu..

 

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

 

 

Koliko znam drift u Valjevu je vikend kasnije, kao i trke 402m u BG. 

Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Gruja1595 said:

Uh, onda sam se prebacio nacisto :)

 

Vidimo se onda :)

 

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

 

 

Vidimo se! :) Ulaz je besplatan i svi su dobrodosli...naravno, oni koji voze BMW, a ko ne vozi, moze kao posetilac :) 

Link to post
Share on other sites