Sign in to follow this  
Djoksa530i

Bmw X3 2.0d iskustva

Recommended Posts

Pozdrav ekipi, zanimaju me iskustva sa x 3 modelom prve generacije neko 2005 god. Za motor vec znam sve, zanimaju me druge stvari, sta se kvari sta je skupo na njima na sta obratiti paznju prilikom kupovine i slicno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja vozim X3 2004 al sam ga licno od svedjana kupio, odrzavan u bmw u Stockholmu. Kupljen sa 340 000 km.. Promenio diskove i amortizere i vozim skoro tri godine uz redovne servise.. Nikakvih skupljih kvarova nisam imao.. 

Amortizeri sva 4sa oprugama oko 600evra. 

Diskove se ne secam koliko su bili, Stunter ih je radio iz mitrovice.. 

Po meni samo motor pazi eventualno menjac, kod mene je stavljen nov, al pre nego sto sam ga kupio.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobar auto. Malo traktorast za moj ukus, ali dobar. Naravno, ne pomisljaj da je to zaista terenac. To verovatno vec znas. To je lep porodicni auto koji je sasvim o.k. za letovanja, zimovanja itd. sa manjim offroad osobinama.

Sto se kvarova tice, vazi i za njega sve sto vazi i za druge iole modernije dizele. Obrati paznju na stanje dizni, zamajca, turbine...

Ono sto je specificno za BMW X3 (5) je reduktor. Proveri koliko mozes prilikom kupovine. Kvarovi su dovoljno cesti da po internetu imas oglase za reparaciju istih. Na srecu, reduktor se uspesno reparira, a cena reparacije je otprilike od 300 - 500 eu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

By the way... Za te zezalice oko reduktora, diferencijala itd. kod X3 (5) imaš na forumu lika kome je to uža specijalnost i jako je dobar u tome... StunterSM je nick, pa mozes da se konsultujes sa njim...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this