Recommended Posts

Primetio sam na kockici, kada lagano okrecem volan ili parkiram auto, cujem blago krckanje (mada ne i bas cesto) iz samog volana i skripanje. Tacnije iz samog vrha volana.Taj zvuk sam i ranije imao, ali nisam obracao paznju. Napominjem da volan perfektno reaguje prilikom skretanja, to jest, nisam primetio neki luft.  Da li je neko imao slican problem i na sta da ciljam prilikom defektaze ?

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, dredger said:

Skini volan pa vidi sta se desava. 

Skidao. Deluje sve ok. Doduse, sada nije mnogo krckao. Pratim stanje, pa ako se pogorsa, bacicu se malo dublje u analizu.

Link to post
Share on other sites

Jel ti radi sirena kada je volan u svim polozajima? Tipa kada skrenes levo ili desno. I jel fabricki volan? Fabricki volan ima plasticni prsten sa mesigom. Daje kontakt za sirenu, tj to je spoj za masu. A masa ja komad bakra na opruzi, zna da izlti pri skidaju  olana. Moze da bude da je to parce izletelo i onda sama opruga nalegne na prsten i grebucka. 

Ukoliko nije fabricki volan, mozda fali podmetac izmedju boss adaptera i puske volana,  pa blago grebe na plastiku. 

Link to post
Share on other sites

Najbolje je u koliko mozes da skines i da detaljno pregledas. U slucaju da grebe ili krca nesto mora da ostavi trag. A krckanje iz volana kao da lomi ili da preskace neki zub moze da bude do olabavljene puske. Uglavnom se oseti u volanu. Ima tu svkakvih mogucnosti. Puska moze da se dotegne itd itd ali morao bi da vdis sta tacno pravi problem tj pucketa/grebe/krcka da ne lutas ili trosis vreme/pare

Link to post
Share on other sites

Sirene tesirane u svim polozajima, sve ok.

Danas sam ponovo skidao volan, usputno malo naprskao prema unutrasnjosti puske i oko one opruge. Ne krcka vise niti skripi. Praticu stanje.

 

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...
On 12/23/2017 at 5:54 PM, Sasquatch said:

Odlicno. Javi jel reseno ili kako vec. 

Definitivno ni traga vise od krckanja, od momenta kada sam naprskao. Da li je lezaj na vrhu puske malo zaribao? a univerzalno ulje /Wd40 je popravilo stvar.

Stavka 11.

http://bmwfans.info/parts-catalog/E30-4-doors/Europe/318i-M40/L-M/feb1989/browse/steering/steer_col_steer_spin_upper/#1157399_11

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Sunljam da je lezaj, jer bi se osetilo kako grebes, malo maziva ne bi pomagalo. Najverovatnije nesto si taman cacnuo kako treba dotego sve i dovoljno podmazao. Mada standardan WD40 nije mazivo (Water Dispersion formula #40) doduse pomaze. Tu bi najpre stavio PTFE sprej. Vrlo malo. 

 

Svkako odlicno sto te ne muci vise skripanje. Sada mozes fa se vozikas kako valja. 

Link to post
Share on other sites