Merenje brzine na auto putevima


Recommended Posts

Da li je zazivelo ovo? Od naplatne do naplatne rampe. Juče sam išao auto putem i primetio sam da nije bilo jurnjave. Kad sam sišao sa auto puta kod naplatne rampe nije bilo nijedno vozilo koje bi mi naplatilo kaznu.

 

Послато са GT-I9515 уз помоћ Тапатока

 

 

Link to post
Share on other sites

Kako novine kažu, i Djoksa530i, radi samo na relaciji Šimanovci-Batrovci i nazad. Za ostale dionice ne radi, jer majmuni ne znaju kolika je razdaljina između naplatnih rampi.

Link to post
Share on other sites

Vozio sam jednog policajca od Batrovaca do BGa, zaustavili me i zamolili da povezem kolegu kuci. Pitao sam ga o tom mjerenju, kazhe da se mjeri , ali ne svaki dan, nego par puta sedmichno.

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Ja mogu da doprinesem razvoju antiradar sistema i zaštita registarskih tablica, kada neko proba iz mupa kamerom da slika vozilo na autoputu. 

Ovako stoje stvari. Imamo svetla za osvetljenje tablica, i imamo pleksiglas veličine koliki je ram same tablice. 

Danju, noću sve jedno, znači normalno imamo svetlo tablica, da li je to led belo ili obična bela sijalica, i imamo pleksiglas providan sa mikro tačkicama koji Ima aluminijumski ram i pozadinsko svetlo od ir led dioda. 

Kad se to uključi, pleksiglas je providan, vidite normalno tablicu, ali kad proba pandur da slika, kamera vidi ir led svetlo a ljudsko oko ga ne vidi, one mikrotačkice na pleksiglas formiraju dot piksel i to svetli jako belom bojom. 

Kamera, mobilni telefon, bilo šta što snima, nemože da uslika registarski broj tablice, jer kameri smeta ir led svetlo. 

To je dobra stvar, napravio sam to drugaru na kombi, došli da ga slikaju panduri,jer se parkirao tamo gde nije poželjno parkiranje, i počeli da se nerviraju, očima vide sve normalno a kad uključe fotoaparat, fotoaparat nevidi tablicu, samo belu površinu. 

Ako nekom nije jasno, probaću da snimim neki video, čisto da shvatite kako to funkcioniše. 

Pleksiglas jeftino nabavljam već izgraviran za tu namenu, a ostalo sve pravim, samo su skupe ir led diode, jer idu na trake, metar dužni led ir trake je 30eura. 

Ovo je dobro ljudi, ja ovo obavezno stavljam kod mene kad sredim bembaru, mogu svakom ovo da napravim. 

Ugradnja se sastoji, moram da skinem kućište led svetla tablice, fabričkog svetla tablice i da tu provučem kablove do izvora napajanja kod cd plejera i da postavim prekidač sa led indikacijom rada koje hoćete boje, kako vi hoćete ja tako napravim. 

Cela skalamerija po tablici izadje na 6500-7000dinara,a nekada i manje, sve zavisi od vlasnika auta, da li oće standard ili neku završnicu sa hromiranim lajsnama da to sve lepo izgleda. 

Znači sve normalno, samo kamera nevidi tablicu, ljudsko oko vidi normalno. 

 

 

Link to post
Share on other sites

Imaju papir i olovku :)

Ovo radi samo kad treba da snime kamere auto tokom vožnje, snime auto ali ne i tablice. 

 

Link to post
Share on other sites