Recommended Posts

Imam (kinesku) multimediu u autu, jako sam zadovoljan pa me zanima vasa preporuka za rikverc kameru i navigaciju. Gde nabaviti kameru i kako povezati? Kapiram da za navigaciju samo treba da kuipim sd karticu sa mapama, ali gde? 

Ovakav je model uredjaja

444.jpg

Link to post
Share on other sites

Ja imam u e39ki, na sd kartici mi je sve... E sad ne znam da li je isto, ali mogu da kupim karticu iskopiram sve sa moje na novu i posaljem ti postom karticu, trebalo bi da moze sve tako.

A sto se tice kamere i ja sad gledam sta da stavim, nisam jos odlucio. Ona se lako povezuje, ali je najveci problem provuci kabl kroz gumu za instalaciju gepek vrata.

Link to post
Share on other sites

Kupite bežičnu rikverc kameru. Imate predajnik i prijemnik tako da nema provlačenja žica po autu. prijemnik povežete na multimediju a predajnik na kameru i teraj.

I da povezuje se na rikverc svetlo.

Link to post
Share on other sites

Bas to, uzmes wireless i nemas da se cimas. Inace treba pola auta da rasturis da provuces kabal, da se ne vidi. Pre 3g sam kod mene ubacio obicnu, nisam ni uspeo kabal da provucem kroz ono crevo na gepek vratima, cimao se satima i nista. Na kraju sam zicu provukao pored njega, ruzno se vidi, ali nisam uspeo drugacije. A navigaciju samo kopiras, meni je to uradio decko iz City Pro Cara za dz, ostali traze 15/20E. Fabricka kartica je prestala da radi, pa sam morao drugu da uzmem. Kod mene je win sistem, za android je verovatni drugacije, kao kod telefona.

Link to post
Share on other sites

Ja sam se jednom nadrkao za provlačenje kabla i nije toliko strašno.

U suštini, izvalio sam da je dobro kaljena žica plus dobro namazan kabal sa tovatnom mašću. Ostalo kroz kola je pesma.

E sad, možeš napajanje da povežeš ili na rikverc svetlo ili na "strujni izlaz" sa navigacije (neke je imaju). Ja sam na rikverc svetlo (lakše mi je bilo).

Jedino što sama kamerica kvalitetom slike i uglom nije ni blizu fabričkoj :/ 

Link to post
Share on other sites

Ja sam povezao pre par dana obicnu ,nije toliko cimanje da se provuce kabl,kako sam mislio. Samo se izvuce ona guma na gepeku,i sasiji, gde prolaze zice, provuce se zica neka cvrsta,i posle ide kao podmazano :D.

Link to post
Share on other sites