Recommended Posts

Zamenio sam oba DISA ventila i na dijagnostici mi izbacuje grešku za manji DISA ventil. Imam i inpu i Carly i na obe je isti problem. Kad upalim auto i u prvih nekoliko minuta na dijagnostici pokazuje da oba ventila rade dobro, otvaraju i zatvaraju u zavisnosti od obrtaja. Vrednost kad su zatvoreni je 33% a otvoreni 67%. Posle par minuta vožnje na obe je odjednom vrednost 15% i nista se više ne dešava, kao da programi blokiraju i tad izbaci grešku za disu 2. 

Fehlercode: (0x2AAC) Variable Sauganlage 2, Eigendiagnose 

Kad obrišem grešku u vožnji bez gašenja auta opet nastave normalno da rade isto par minuta pa opet problem. Probao sam i adaptaciju preko inpe ali ne pomaze. Jel imao neko iskustva sa ovakvim problemom? 

Link to post
Share on other sites

Jedo pitanje, bez zelje da uvredim jesi majstor ili samo onako imas sve to?

Posto znam jednog majstora sto bas kaze svako malo mu dolaze ljudi koji su sami prckali pa truba. A isto znam jednog koji ima brdo uredjaja I diagnostika ali ne zna da ih koristi. Odnosno ocita on I sve super ali ne zna kako da resi. 

Link to post
Share on other sites

Btw ja sam od skoro u Nemačkoj i ovde sam kupio taj auto, a bmw za skidanje grane i zamene separatora koji košta 100 - 200e traži 1500e za auto koji vredi 6-7000. Ja sam skidao granu zbog separatora i usput sam zamenio i disa Ventile kako bih bio miran, ali jbg. nije baš uspelo najbolje. Ovde je po meni dijagnostika obavezna jer majstori baš naplaćuju za svakakvu glupost. 

Link to post
Share on other sites