BMW 318d e90 - zvuk čekićanja prilikom dodavanja gasa


Recommended Posts

Pozdrav svima!!!

Pre par meseci sam kupio BMW 318d e90 (2008 god.) i za sada sam prešao blizu 10000 km i prezadovoljan sam. Jedina stvar koju sam primetio jeste povremeni zvuk čekićanja motora (metalan zvuk, tak, tak, tak glasniji) dok je hladan i kada pritisnem jače papučicu gasa (oko polovine) - krene od 1000 rpm i traje dok ne dostigne 2000 rpm (par sekundi). To se desi samo u prvih 1-2 km i nakon toga se ne javlja taj zvuk sve dok auto ne prenoći ili ne stoji duže vreme (7-8h). Nema potrošnje ulja (5w30), vuče fenomenalno. Brine me da li to može biti ozbiljan problem (da li sme auto da se vozi), obzirom da sam do sada čitajući po netu primetio brojne razloge za taj simptom koji mogu biti jako skupi ukoliko se ne reše na vreme.

Obzirom da nemam iskustva sa BMW servisima (Kragujevac), kao ni sa kvarovima na BMW vozilima, reših prvo da zatražim ovde pomoć (ko bi mogao bolje da zna od BMW fanova :)) pre nego što odem kod majstora. 

Da li je neko imao slično iskustvo i može li reći šta može da bude u pitanju?

HVALA UNAPRED!!!

Link to post
Share on other sites

Hvala na snimku. Misliš da je u pitanju lanac?

Koliko znam, lanac je menjan na 187000 km, prema rečima vlasnika koji je priložio i stare delove od zamene (sada ima 220000 km na satu). Ko zna da li je zaista i menjao iako deluje kao iskren čovek. Može li tako brzo da ode lanac i može li biti nešto drugo u pitanju?

 

Link to post
Share on other sites

То их највише зеза,сад мораш ти то код неког доброг мајстора да отераш,овако можемо само да нагађамо до сутра :)

Link to post
Share on other sites