Sign in to follow this  
blonda

Bmw e46 /m44/ Razni problemi

Recommended Posts

Skoro sam dosao u posed automobila pre mozda mesec dana . Auto je ocuvano sto se tice eksterijera i enterijera ali kao i svaki polovnjak sto se tek kupi dosao mi je sa problemima . 

Auto je sa m44 318 i motorom sa seqvent plinom . Prvo sto sam zapazio je to da pusta ulje i to bas fino , uvek ujutro ostane mrlja mala . Otisao sam do mehanicara i rekao mi je da je otisla gumica kod dekle tu negde sad cekam njegovo vreme da narucimo to i da mi sredi . Kada se pali auto (pali se na benzin pa posle prebacuje naravno) auto se otezano pali vergla 6-7 sekundi pa onda upali  i u zadnje vreme sve duze , kada se upali auto nema snage kako stisnem papucicu od gasa obrtaji padnu pa se dizu pritiskom papucice ..znaci kad je stisnem prvo opadnu pa se dignu i onda posle pola minute auto radi normalno kad predje na plin . Kad hocu da prebacim na benzin auto predje i pocne da trokira pocnu poadati obrtaji ispod 500 da ne stisnem papucicu ugasio bi se. Kada motor postigne radnu temperaturu mogu ga gasiti i paliti do sutra upalice odmah istog trena.

I nesto uz pomoc interneta .. pregledam sva creva i ona su ok, ocistim  icv sredim vratim filter od vazduha drugi ubacim itd. Filter od goriva ne znam kakav je . 

Danas ja dok sam to radio vidim kako je nesto samo zatureno ispod plastike za to ne znam ime tacno ali se radi o ovome https://www.google.ba/search?q=pierburg+pa6-gf30+bmw+m44&rlz=1C1GCEA_enBA811BA811&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=IcBvRaQZNv7dYM%3A%2CtNHBXR6sVBo-OM%2C_&usg=AI4_-kTj7JpW_Te6IMD4GSrLdS6hB15mlg&sa=X&ved=2ahUKEwio1u37pd7dAhWJBSwKHYACDpAQ9QEwA3oECAYQCg#imgrc=IcBvRaQZNv7dYM:

To je stojalo bez i jednog creva povezanog a prikovcano je na elektroniku samo onako zabaceno cisto da ne bude na vidnom mestu . Gledao sam okolo ima li kakvih creva ali nista . 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this