E46 1.8 benzin-gas trza dok je hladan


Recommended Posts

Pozdrav, 

Od kako sam radio servis letos auto trza svaki put dok se motor ne zagreje. Ne tvrdim 100% da je majstor napravio grešku ali se od tada pojavljuje problem. Tada su menjane svećice, ulje, vodena pumpa, filteri. Nije vezano za benzin ili plin, isto se ponaša na oba goriva. Posle paljenja počne da se guši na 2000 obrtaja u bilo kojoj brzini. Inače, kad se zagreje vuče bez problema i na 5000 obrtaja

Pre neko veče mi se desilo da sam izašao odmah na otvoreni put, bila je noć, motor skroz hladan, stajao auto 10 sati, i u četvrtoj brzini sam svesno dodao veći gas ne bi li ''prokinuo'', međutim počela je da trepće lampica za check engine (koja inače uvek sija zbog plina?) i izgubio je snagu, morao sam da stanem, na leru se tresao, majstor mi je rekao da je tada isključio 1 cilindar, tzv. safe mode. Nakon 5 minuta, dok sam otvorio haubu, vratio se na normalu. 

Majstor sumnja 90% na bobinu, u njemu je jedna za sva 4 cilindra, pa me savetuje da negde nadjem istu takvu, da testiramo. Na svim otpadima u blizini nema takve bobine, a ne bih da rizikujem da kupujem novu na slepo. 
 

Ono što tražim ovde je pomoć u vidu saveta nekog ko je imao slično iskustvo, ili ako neko ima bobinu tu, da probam, a ako je to rešenje naravno da bih je uzeo.

  

Link to post
Share on other sites