Recommended Posts

Imam problem sa greskom na tabli da mi ne rade prednja sveta, kada je auto na kontaktu. Kad upalim xenone greska se izgubi inače sve odlično funkcioniše. Sad ne znam da li bi oni ponistavači greske rešili ovaj problem, u pitanju su bear xenoni naknadno ugrađeni ?

Link to post
Share on other sites

Znam dosta ljudi sa naknadno ugradjenim ksnenonima i nemaju ovaj problem. Da li je to do samih ksenona da imaju neki problem, i da li možda postoji neki los kontakt ? Mislim izbacivao mi je gresku i za zadnje desno svetlo pa kad se malo zagreje(posle 5 sekundi)  greska se gasila i na kraju se ispostavilo da je jedan pin na konektoru bio "izgoreo" onda sam tu jednu zicu zalemio na far stavio joj "buksnu" pa  na taj nacin resio problem. Pa sad razmisljam mozda je neki slican problem i napred, a vidim da postoje i ti ponistavaci greske pa da li je to onda normalno ponašanje ksenona ? Ne bih da gasim kontrolu sijalica ako u pozadini postoji neki problem, ako je to očekivano ponasanje onda je kacenje na dijagnostiku i gasenje te provere najjednostavnije resenje.

 

I da pomenem da sam par puta na autoputu primetio kako svetla "trepnu", i to se desava i kada je na ksenonima i kada je na dugom svetlu.

Link to post
Share on other sites

Pa može i kontakt da te zeza. To je nad tebi da proveris. Mislio sam da isključis kontrolu na hladno, dok sijalica ne radi. Dok ne vidiš šta ti je problem. Kontrola sijalice ti ostaje aktivna. Ponistavac greške ti možda može pomoći ako tebi i dalje postoji problem, jer si rekao da ti svetla povremeno zmirnu. Zaključak, proveri sve spojeve merenjem napona. Kuda svim tačkama, čak izmedju minusa na balastu i mase vozila.

Sent from my SM-G900L using Tapatalk

Link to post
Share on other sites